Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Työttömien työllistämistuet tulisi lakkauttaa

 

Työttömien työllistämistukea ja työllistymisharjoitteluita käytetään räikeästi hyväksi Suomessa, mutta ei työttömien hyväksi, eikä työtä tekevän väestön hyvinvoinnin edistämiseksi. Vain ja ainoastaan työn teettäminen ilmaiseksi on syvin tarkoitus. Siis nyt pitäisi huolestua jo muidenkin, kuin ainoastaan työttömien. Jos työttömät, työttömyysuhan alaiset, eivätkä muutkaan tahot huolestu tästä ilmiöstä, tulisiko tässä jo katsoa kokonaistilannetta tarkemmin ja varustautua sillä mielipiteellä, että kaikki työllistämistuet ja harjoittelut tulisi lakkauttaa. Eihän tästä työttömät hyödy, vaan ainoastaan työn teettäjät, jotka suorastaan riistävät työttömien hyvinvoinnin kustannuksella kaiken hyödyn. Tämän maan profiilia pidetään ”EU-kelpoisena keinoja kaihtamatta.

Olemmeko harhautetut erheellisesti luulemaan että halpatyövoimaa maahan otetaan maan ulkopuolelta ja sitäkin paikkaamaan työvoimapulaa, mikä ei koskaan toteudu? Lopputulos taitaa olla nyt kuitenkin sellainen, että halpatyövoimaa on tänne tullut ja joidenkin toiveet ovat toteutuneet, mutta nälkä kasvaa syödessä ja yhäti sairaammaksi koko touhu menee. Nyt suomalaiset pelataan irtisanomispelillä ilmaistyövoimaksi, orjatyövoimaksi, miten nyt vaan asia ilmaistaankin.

Arkadianmäen eräillä ”keisareilla” on niin edustavat uudet vaatteet että eivät itseään tunnista, eivätkä tunne oman kansan tilaa. Mitkään omaa kansaa koskevat asiat eivät heitä kiinnosta, kuin ehkä sukupuolineutraaliudet, hyysäys ja EU-pelleily. Nyt on suomalaisilla kannanoton paikka keinoja kaihtamatta kajauttaa ääneen mielipiteensä, tai  äänestämällä vaikuttaa siihen heti eduskuntavaaleissa, että tätä kansaa ei tuhota, ei poljeta maahan, eikä aliarvosteta. Tarvitaan totuudenpuhujia, kuten oli lapsi sadun keisarille, kun keisari kulki rinta rottingilla munasillaan. Nyt tarvitaan totuudenpuhujia sille joukolle, joka on vaan edustavinaan meitä Suomen kansalaisia, mutta kulkevat EU-helmoissaan ihan omia polkujaan kaukana siitä todellisuudesta, minkä kokee kansa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Tähän voisi ottaa kantaa, onko työllistämistuet siihen tarkoitukseen ja sitä mitä niiden yleisesti sanotaan olevan, vaiko ihan jotain muuta....

Pekka Iiskonmaki

Leikkiminen ja työnteko ovat kaksi eri asiaa.

Työttömyystuet työllistävät kouluttavat organisaatiot. Työttömät ovat veronmaksajien lisäksi niiden uhreja.

Suomessa töissä käymistä verotetaan todella raskaasti. Sen poistaminen kannustaisi töihin menoa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

http://www.findikaattori.fi/fi/37 (pitkäaikaistyöttömyys)
http://www.findikaattori.fi/fi/34 (työttömyysaste)

Yritin etsiä tilastoa pelkästä työllistämistuesta, mutta löysin vain kaikkien yritystukien yhteissumman antavan palvelun. Tuet, joita ei makseta takaisin, lähes kaksinkertaistuivat 5 vuodessa, mutta työttömyys taas jämähti 8% kieppeille ja pitkäaikaistyöttömyys on pahentunyt yli kolmanneksella 2008 tassoon verrattuna.

Joten korkeintaan suurkatastrofi on ehkäisty, ja nykykatastrofi vakiintunut tilaksi johon olemme joutuneet pitkin hampain tyytymään.

http://193.166.171.75/Dialog/DataSort.asp?Matrix=0...

Maksetut suorat tuet, lainat ja takaukset toimialoittain vuosina 2007-2012

Toimiala Vuosi Maksetut suorat tuet, TUHATTA euroa
Yhteensä 2012 521604
Yhteensä 2011 500598
Yhteensä 2010 468124
Yhteensä 2009 469890
Yhteensä 2008 379398
Yhteensä 2007 272468

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Työllistämistuet, palkkatuet ja kaikki muka työllistymistä edesauttavat toiminnot ovat kannattamattomia, mikäli työllistymistä tuetun työllistymisen jälkeen ei tapahdu.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Sas muuta, olen jopa itsekin opiskellut ammatin oppisopimuksella, ja ollut jo ajoissa varsin tietoinen, ettei sen jälkeen ole luvassa työtä kyseiseltä taholta. No, hyöty oli silti ammatti, eli ei mennyt yhteiskunnan kannalta hukkaan. Eli oppisopimuskoulutuksissa on jotain järkeä näissäkin tapauksissa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Asioita pitäisi tarkastella myös vajaakuntoisten näkökulmasta, 80-luvulla oli kulta-aikaa näille ja nyt kuitenkin vajaakuntoisten on vaikeaa päästä töihin, ellei kovin hyvä tuuri käy. Teollisuuden aikakausi alkoi siinä 80-luvun lopulla romahtaa pikkuhiljaa ja viime aikoina kovinkin paljon.

Ei se silti ole hauskaa, että jos pitää vuoden työn jälkeen olla paussilla 300-500 päivää ja sitten hakea jälleen samaan työhön kun muualle ei pääse. Se on asia, mikä syö ihmiseltä on juuri tekemättömyys ja turhauttavien työnhakemuksien lähettäminen, minkä jälkeen kuuleekin ettei tulekaan valituksi tai ei saa mitään vastauksia.

Nyt TEM:iltä olen saanut tietoa, että vajaakuntoisille ei rajoiteta yhteen vuoteen vaan rajattomasti ja voi siirtyä muualle töihin kun haluaa ja ilman mitään ehtoja.

Rajaisin poikkeukset näihin ryhmiin mutta en ylettäisi terveisiin ihmisiin, minne sitten nämä orjatyöt ylettyvät ja taas jätetään vajaakuntoiset huomioimatta.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Totta, mutta koko käsite vajaakuntoisuus hämärtyy, kun nykymeiningillä lähes kaikki pitempään työttömänä olleet luokitellaan vajaakuntoisiksi ja jonkinasteisen "kuntouttavan työtoiminnan" tarpeessa oleviksi. Oikeastikin vajaakuntoisille pitäisi maksaa palkka tekemästään työstä, mutta luvattoman usein työ on oikeaa työtä, vaan korvaus siitä lähes olematon.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Vajaakuntoisiksi luokitellaan vammaisia eikä niitä kaikkia pitkään työttömiä ja olen samaa mieltä, että pitäisi maksaa hyvä palkka.

Yritykset kun yrittävät tuottaa voittoa eikä olla vain hyväntekeväisyyden vuoksi. Ehkä tässä pitäisi kehittää uudenlainen ajatusmalli, mutta ei sentään pidä riistää heiltä ainoa elämään mieltämisen tarkoituksen töitä pois.

Ei "kuntouttava työtoiminta" takaa heille tekemisen tarkoitusta kun siinäkin aiheutetaan turhaan työtä odottavilta ihmisiltä. Elämää piristää se, että voi käydä jatkuvasti töitä tutuissa piireissä ja muuallakin ilman mitään rajoituksia ja pelkoa jäädä pois määrättyjen pykälien taikka muotoseikkojen vuoksi. Se vain masentaa ihmistä entistä enemmän. Minäkin olen näihin ryhmiin kuuluvia ja minulla elämänilo on lähes nolla, kun töitä ei ole tarjota ja pitää odottaa, kohta pitäisi varmaan pudota miinukselle ja totean pian, että kuolema on ihanampaa kuin elämä.

Jos rajataan näitä kaikenkirjavien työttömien työllistämistukeen oikeuttavat terveet ihmiset pois, niin tuskin tästä tulisi minkäälainen uhka nykyiselle työmarkkinoille.

Käyttäjän vesakauppinen kuva
Vesa Kauppinen

Täyttä asiaa, kunnat kaunistelevat menojaan pitämällä vakituisesti tietyn määrän työttömiä pilkkahinnalla ja lavastavat sen hyväntahdon eleeksi.

Tämän lisäksi on sitten vielä nämä työllistämistyöt jossakin pajalla, olen itsekkin ollut "pomottamassa" työttömiä kunnan organisaatiossa ja kyllähän se oli aikamoista touhua.
Tuolloin noin 20 hengenryhmästä vain parille teki selvästi hyvää olla
pois kotoa ja tulla tekemään mitä vaan, muille työllistämistyöt olivat lähinnä rangaistus.

Näin aluksi lääkkeeksi suosittelen kansalaispalkkaa sekä verotus nolliin alle 2000 tienaavilta koska heitähän on ministerinkin mukaan vain kourallinen:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset