Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Ylen anti

Me maksamme kaikki Yle-veroa, mikäli tulot yltävät 7500:n euroon vuodessa, halusimme tai emme. Yle-veron perusteena oleva tulo näkyy verokorteissa. Jokainen meistä ei haluaisi maksaa, mutta kyllä se peritään jokaiselta, vaikka vastine ei ole kaikkien toiveiden mukainen. Jos tarjonta on puolueellista, eli suosii enemmän joitakin puolueita, silloin vero on epäoikeudenmukainen. Pienet puolueet eivät ole Ylen suosiossa. Tämä nyt tulee ensimmäisenä mieleen näin vaaleja edeltävänä aikana, kun suuria puolueita suositaan, vaikka veronmääräytymisperusteet ovat kaikille samat. Mielestäni kaikkia tulisi kohdella samalla tavalla, oli sitten puolueessa kansanedustajia mikä määrä tahansa, tai ei ollenkaan. Jos Ylen tarkoitus ei ole muokata kansalaisten poliittisia mielipiteitä, niin miksi kaikki eivät ole samassa asemassa. Valtapuolueilla on kannattajansa, mutta Ylen veronmaksajia on todella paljon pienpuolueita kannattavissa, sekä etsijöissä, jotka eivät kuulu minkään puolueen vakiokannattajiin.

Minä olen syvästi hämmästynyt siitäkin, miksi Ylen vaaligalleriassa  Muutos2011 eduskuntavaaliehdokas  Alla Bergh on saanut vain kolme katsojaa ja yllättäen kas kummaa, media ei ole edes saatavilla, vaikka oletettavasti Allakin on Yle-veronsa maksanut. Onkohan Alla lausunut jotain totuuksia, kun hänen neljä minuuttiaan on poistettu näkyvistä, vai onko kyse jonkinlaisesta rasismista?

Onko Yle-vero jokin politiikkavero, millä ylläpidetään ns. valtapuolueiden poliittista valtaa? Kirkostakin voi halutessaan erota ja lopettaa verojen maksun sentään edes tuloista, jos niin haluaa, mutta Ylen veronmaksusta ei sillä keinolla eroon pääse.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Piraattina yhdyn täydellisesti tuohon mielipiteeseen.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Annan ylen Ylen toiminnasta ja kaksinaamaisuudesta.:(

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No kannattaa varmaan tehdä wahlroosit tai fazerit. Sehän on niin muodikasta ja muutos tulee siinä samassa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Täysin samaa mieltä. Yle ei ole mikään syöpähoitoa tarjoava taho. Sellaisen haluan kustantaa kaikille. Mutta yle. Eii kyllä jokaisella on oikeus valita mediansa.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Tällaisena aikana olisi äärimmäisen tärkeää että yle toisi esiin kaikki puolueet, todellakin. Hävettää koko yle...

Toimituksen poiminnat