Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Suvaittaisiinko suomalaisuuttakin.... ihan periaatteesta

Julkisessa keskustelussa olisi aika laittaa käsitteet uusiksi, eli miettiä mitä mikäkin tarkoittaa.  Muutamia esimerkkejä, kuten ensimmäiseksi suvaitsevaisuuden. Sana suvaitsevaisuus, se kuulostaa siltä kuin kyse olisi jostain avarakatseisuudesta, ymmärtäväisyydestä ja jostain sellaisesta, ettei heti tuomita mikäli jokin asia ei vastaa omaa kantaa. Meillä on siis käsitteistö suvaitsevaiset, suvakit,  suvaitsevaisto, miten nyt sanaa käännelläänkin ja suurimmaksi osaksi sanaa käytetään maahanmuuttokeskustelujen yhteydessä. Nyt kuitenkin on käynyt niin että suvaitsevaisista kun puhutaan, sellaisiksi määritellään hyvinkin ahdaskatseiset ihmiset, joilla ei ole vaihtoehtoisia tai laajempia mielipiteitä, kuin ainoastaan monikulttuurisuuden vaalimisen ja haalimisen tärkeys.  Suvaitsevaisuus sanana ja merkityksenä on valjastettu vain tiettyyn tarkoitukseen. 

Suomessa tulkitaan rakkaus isänmaata, omaa kotimaata ja suomalaisuutta, suomalaista kulttuuria kohtaan rikolliseksi, eikä minkäänlaista itsekunnioitusta saisi olla, joten siinä meillä on suvaitsevaisuudessa vajetta kerrakseen. 

Suvaitsen erilaisia mielipiteitä, enkä kuitenkaan ala luettelemaan listaa rikollisista mielipiteistä erinäisin raskain nimikkein, jos kaikki eivät tavoittele samoja asioita kuin minä. Mieluummin haluaisin käydä rakentavaa keskustelua sylkemättä silmille, julistamatta ketään vanhoilla käsitteillä nimitellen, tuomituksi julkeasti joksikin sellaiseksi, mikä tarkoittaa jotain erittäin pahaa ja joillekin kivuliaan loukkaavaa.  Nyt kun lukee uutisia, voi saada käsityksen että Suomessa on suunnattomasti natseja, fasismi elää kukoistuskauttaan ja äärioikeisto jyllää niin suurena uhkana, että täytyy kiireesti ryhtyä järjestämään mielenosoituksia, eli vaikuttaa melkoisen yliammutulta koko vouhotus, mihin menevät mukaan tiedotusvälineet, joukko poliitikkoja ja osa kansaa. Yritän suvaita tämän, jos kyse on tietämättömyydestä ja siitä että historiaa ei sen vertaa tunneta, että olisi tarkat faktat, mitä ovat olleet natsit, fasistit ja äärioikeisto, mutta oletan että jokin oppimäärä olisi tarpeen.  No ehkä kuva Suomesta ja suomalaisesta demokratiasta himmenee niissäkin maissa, joista väkeä lähtee tavoittelemaan Suomeen pääsyä, joten revitellään nyt vaan, niin sana kulkee ja käsitykset muuttuvat Suomen olosuhteista.

Rasismi on tuomittavaa, mikäli se on todellista. Täällä Suomessa sentään kaikki mahtuvat samaan baariin, samaan bussiin, eikä tietääkseni mikään taho ole tilannetta miksikään edes muuttamassa. Rasismi kuitenkin jo orastaa jossain määrin, ainakin jos on kaikkeen lukemaansa uskomista. Nythän ulkomaalaisia tarvitaan tiettyihin tarkoituksiin, ei ehkä ihan orjiksi, mutta mm. joidenkin kuntien talouden pönkittämiseen, sekä yleisemmin on vallalla käsite, että Suomeen tarvitaan halpaa työvoimaa, eli siis lähestulkoon orjia.  Pitäisiköhän nyt vaan tämän kaltaisetkin asiat suvaita, vai pitäisikö kuitenkin ajatella että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. 

Minustakaan ei rasistia saa tekemälläkään, koska en ole kertaakaan pahaa sanaa sanonut yhdellekään tapaamalleni toisen kulttuurin edustajalle, enkä ole pitänyt heitä yhtään sen huonompina kuin suomalaiset. Siitä en erityisemmin pidä,  jos jotkut maahanmuuttajat arvostelevat sosiaalisessa mediassa suomalaisia jyrkin sanoin vaatien omia etujaan kunnioitettavan enemmän kuin täällä jo tehdään.  En minäkään voisi vieraassa maassa vaatia itselleni etuoikeuksia, enkä parempaa kohtelua kuin mitä kyseisen maan kantaväestö saa.  

Nyt olisi aiheellista miettiä, mitkä tahot, tai ketkä aiheuttavat rasismia. Suomessa on tahoja, jotka eivät suvaitse mielipiteitä, mutta esittävät omansa ainoina ja oikeina ilman perusteluja. Käsitykseni mukaan eivät läheskään kaikki maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat vastusta maahanmuuttoa minkäänlaisen muukalaisvihan nimissä, vaan perusteluja on. Taloudellisesti maahanmuutto on rasite, eikä tosiasiaa voi kiistää. Sitten on sopeutumisongelmat, eikä ole järkevää muokata suomalaisia tapoja vastaamaan tulijoiden odotuksia ja tarpeita. Eivätkä terrorismin uhkakuvatkaan ole poissuljettija, kun uskonnot törmäilevät ja tämäkin tulisi vakavasti huomioida.

Jos suomalainen menee muslimimaahan, sielläpä täytyy osata käyttäytyä maan tapoja kunnioittaen, mutta miksi ei meillä täällä Suomessa tänne tulijoilta sitä edellytetä? Meillä on sopeutuksen osalta käytäntö, että sopeutetaan kantaväestöä tulijoiden kulttuuritapoihin suosiolliseksi ja jos kansa tai kansan edustajat ovat toista mieltä, tiedotusvälineiden otsikoissa vilisee rasistit, natsit, äärioikeisto ja alkaa ankara tuomitseminen, eli sanalliset raipaniskut räiskyvät, sanoilla kivitetään suomalaisten itsetunto, että todettakoon, sellaista rasismia täällä. Näin ollen perinteisempääkin muualla ilmenevää rasismia vielä syntyy ja sen alkuperäisessä merkityksessä, mikäli tyyli käsitellä asioita ei järjelliseen suuntaan muutu.  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Asiallinen ja hyvä kirjoitus.

Eilen kuuntelin radiota ajellessani ja tuntui jotenkin omituiselta kun erään 3000 asukkaan kunnan kunnanjohtaja kertoi että heille turvapaikanhakijat ovat rikastuttava asia kun kunta saa 500000€ valtion tukia kun ottaa huollettavakseen pakolaisia. Tässä jutussa ei mitenkään peitelty sitä että tämän kunnan tärkeimpänä motiivina oli valtiolta saatavat rahat.
Mistähän se valtio ne rahat saa, ehkä sieltä EU:sta vai oliko se nyt niin että sinnekin taitaa olla maksuja enempi kuin tukiaisina saamme ?

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Valtio korvaa kunnille maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi järjestettyjen toimenpiteiden aiheuttamia kustannuksia kotoutumislain mukaisesti (6 luku).

http://www.kotouttaminen.fi/kotouttaminen/kotoutta...

Suomen nettomaksu EU:lle on tänä vuonna jotain noin yli miljardiin euron luokkaa, eikä tietääkseni turvapaikanhakijoista ainakaan mitään todellisia kuluja Suomeen makseta. Jostain muistelen lukeneeni että olisi jokin kertakorvaus kiintiöpakolaisista, täytyy yrittää löytää kyseinen tieto.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sitähän minä vähän epäilinkin.

Mutta tuon pikkukunnan rahoitussuunnitelmaan se tekee mukavasti helpotusta ja sen voi laskea etukäteen varmaksi tuloksi.

Ei se ainakaan itään pyytentöntä maailmanrakastamista ole !

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Jos suomalainen menee muslimimaahan, sielläpä täytyy osata käyttäytyä maan tapoja kunnioittaen, mutta miksi ei meillä täällä Suomessa tänne tulijoilta sitä edellytetä? Meillä on sopeutuksen osalta käytäntö, että sopeutetaan kantaväestöä tulijoiden kulttuuritapoihin suosiolliseksi ja jos kansa tai kansan edustajat ovat toista mieltä, tiedotusvälineiden otsikoissa vilisee rasistit, natsit, äärioikeisto ja alkaa ankara tuomitseminen, eli sanalliset raipaniskut räiskyvät, sanoilla kivitetään suomalaisten itsetunto, että todettakoon, sellaista rasismia täällä. Näin ollen perinteisempääkin muualla ilmenevää rasismia vielä syntyy ja sen alkuperäisessä merkityksessä, mikäli tyyli käsitellä asioita ei järjelliseen suuntaan muutu."

Asiallinen ja rohkea kirjoitus tässä "suvaitsevaisessa" maassamme. Kunn presidentti Tarja Halonen vieraili aikoinaan arabimaassa, hän peitti kiltisti päänsä huivilla.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kyllähän täälläkin odotetaan että maahanmuuttajat noudattavat maan lakeja ja tapoja. Toki saavat säilyttää omiakin tapoja (esimerkiksi ruokavalion suhteen) kuten myös suomalaiset saavat muissa maissa tehdä.

Syy miksi tuo mielenosoitus järjestettiin oli se että meillä on kansanedustaja joka julkisesti flirttailee natsismin kanssa ja levittelee väkivaltaisia puheita. Niin moni kokee tänä päivänä rasismia, tönitään lapsia, ihan omalla nimellä somessa puhutaan neekereistä ja sompuista. Tästä syystä niin moni halusi tulla esiin vastustamaan tätä moukkamaista käytöstä.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Meillä on kansanedustaja, jonka kansa on valinnut ja joka on todennut: "En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Haluan kannustaa myös kaikkia muita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita toimimaan samoin. Henkilökohtaisesti olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan ja samalla polulla aion jatkaa myös tästä eteenpäin."

Siis onko kyseessä mielenosoitus, missä yritetään syrjäyttää kansan valitsema edustaja, siis demokratia hoi, mitä jäljellä on. Tietääkseni Olli Immonen ei ole töninyt lapsia, eikä hän ole kirjoituksissaankaan käyttänyt epäsovinnaista kieltä, joten syyt löytyvät muualta, jos yleisesti ns. moukkamaista käytöstä Suomen kansalaisten keskuudesta kuuluu.

Miksi tässä maassa puhutaan työvoimavajeesta ja siitä, miten paljon tarvitaan maahanmuuttajia paikkaamaan vajetta, kun työttömyys yhäti vaikuttaa vain lisääntyvän? Miksi suomalaisia työnnetään erinäisiin työtoimintoihin ilman normaalia palkkaa ja työn käsite palkanansaitsemisen keinona on täysin hämärtynyt, vaikka työvoimapulaa huutaa monikin taho. Mitään mielenosoitusta ei synny, vaikka Juhana Vartiainen on sanonut suomalaisia työttömiä rikkaruohoiksi ja kansanedustaja hänkin on? Vartiaisella on omat laskelmansa, miten paljon Suomeen tarvitaan työvoimaa ja sen tyhmempikin tajuaa, että kyse on halpatyövoimasta.

Käyttäjän MauriJOHirvonen kuva
Mauri Hirvonen

En usko ollenkaan. Herätys, on menossa vääryyden siemenen kylvämisen 3. vaihe, muumimamman jälkeinen "vihapuhe" -teemalla tekaistu suomalaisten perusoikeuksien alasajo ja sosialisointi muukalaisille.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Tässä se nyt taas tuli. Kakka kikerrettiin esiin, vaikka kirjoitus yritti olla lääkettä, ettei näin kävisi. Nimittelet, B. Rosengren, jotakin kansanedustajaa NATSIEN kanssa vehkeilijäksi! Sinullakaan ei ole mitään käsitystä, mikä on natsi. Ja näyttää siltä, että suvaitsevaisuutesi ei riitä keskustelmaan kirjoittajan tarkoittamalla tavalla. Sama levy päällä. Syyt ovat omassa tiedossasi.

Lauri Heikkilä

En maahanmuuttoa tai monikulttuurisuutta sinänsä vastusta, mutta järki siinä menossa täytyy säilyttää. Ruotsissa se meno on käynyt täysin yltiöpäiseksi, yhteiskunta on romahtamassa sen painolastin alla, ja kantaväestöä syrjitään hallinnon toimesta maahanmuuttajien hyväksi. Kritiikkiä ei suvaita edes sen vertaa kuin Suomessa. Vaikka en Perussuomalaisia äänestä (vihreät arvot ovat lähempänä sydäntä), toimivat he mielestäni terveenä vastapainona kokoomuksen ym. yltiöpäisen avoimelle suhtautumiselle maahanmuuttoon. Toistaiseksi maahanmuutto Suomeen on pysynyt kestävällä tasolla, sen suitsimiseen nykyiseltä tasolta ei ole tarvetta, ja toivottavasti järki pysyy mukana vastaisuudessakin.

Oma lukunsa on sitten muslimit, jotka ovat osoittautuneet yleisesti ottaen huonoiksi sopeutujiksi, jos katsoo Iso-Britanniaa, Ranskaa ja muita maita missä muslimivähemmistöt ovat kasvaneet liian suuriksi. Islamin uskonnollis-poliittiseen ideologiaan jonkin verran tutustuneena väitän, että se on perusperiaatteiltaan räikeässä ristiriidassa länsimaisten arvojen, kuten ihmisoikeuksien kanssa. On silkkaa itsetuhoisuutta olla liian suvaitsevainen ideologialle, joka ei osoita pienintäkään aikomusta suvaita meitä. Muslimit ovat tervetulleita Suomeen niin kauan kuin pitäytyvät väkivallattomassa uskonnonharjoittamisessa, mutta jos tämä vähemmistö kasvaa liian suureksi ja alkaa tunkeutua politiikkaan (vaatia sharia-tuomioistuimia tms.), on syytä panna ovet kiinni kiireesti. On myös syytä varmistaa, että radikaaleja saarnaajia ei päästetä maahan, sillä auktoriteettiusko on Islamissa niin syvään juurtunut ominasuuus, että yksikin väkivaltaista ideologiaa saarnaava imaami voi kääntää kokonaisen maltillisen seurakunnan ongelmapesäkkeeksi.

Nyt odotan mielenkiinnolla, pääseekö tämä kirjoitus sensuurista läpi...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi tässä maassa puhutaan työvoimavajeesta ja siitä, miten paljon tarvitaan maahanmuuttajia paikkaamaan vajetta, kun työttömyys yhäti vaikuttaa vain lisääntyvän?"

Ehkä tyhmimmät suomalaiset eivät tajua että heitä viedään kuin pässiä narusta. Onko kukaan kuullut automaatiosta?

Käyttäjän MauriJOHirvonen kuva
Mauri Hirvonen

aivan, onkin herännyt tilanteita, että onko suomalaisuus tuomittavaa Suomessa ... ja onko Suomi ei meidän oma enää ja jaettavaksi meiltä pois? – miksi omat poliitikot syyllistävät suomalaisia

Maiju Lahti

Mistä kirjoittaja päättelee, että suomalaisen olisi muslimimaassa käyttäydyttävä kuten kantaväestö..? Onko hän kenties asunut muslimimaassa.. Tuo väite voi pitää pukeutumisen osalta paikkaansa niissä muutamassa muslimimaassa, missä hunnun käyttö on pakollista. Itse olen kyllä aina muslimimaissa vieraillessa käyttäytynyt kuten suomalainen: syönyt sianlihaa, juonut alkoholia, saunonut kun sellainennlin mahdollisuus on tarjoutunut. En ole koskaan joutunut käyttämään huntua, vaan olen saanut pukeutua kuten suomalainen nainen. Kukaan ei ole tullut vaatimaan, että pitäisi käyttäytä kuten kantaväestö. Itseasiassa minun kokemukseni muslimimaiden västöstä on se, että he ovat hyvin suvaitsevaisia ja ystävällisiä mm. Eurooppalaisia kohtaan.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Kirjoitin: Jos suomalainen menee muslimimaahan, sielläpä täytyy osata käyttäytyä maan tapoja kunnioittaen.

Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteista on hyötyä, jos haluaa tietää, mitä missäkin maassa kannattaa huomioida joidenkin maiden kohdalla jopa pukeutumisen suhteen.

http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?nodei...

Kulttuurisidonnaiset ohjeet kannattaa aina lukea, joista nyt vilkaisin seuraavat: Iran, Intia, Marokko, Saudi-Arabia ja löytyyhän näitä, ohjeita, miten missäkin käyttäydytään.

Maiju Lahti

Eli tuo kommenttisi:"jos suomalainen menee muslimimaahan, sielläpä täytyy osata käyttäytyä maan tapoja kunnioittaen", perustuu tuon matkustustiedotteen suosituksiin, ei esim. henk.koht. kokemukseen?Eikö tuo kommentti siten ole aika karkea yleistys, kun kuitenkin maita, jossa Islam on pääuskonto, on maailmassa yli 50? Joista vain muutamassa on esim. Laissa säädetty naisen pukeutumisesta (mikä ei sekään ole sama asia kuin käyttäytyminen)
Varmasti löytyy suomalaisia, jotka ovat vaikkapa vetäneet perskännit Turkissa, Arabi-Emiraateissa, Indonesiassa, Egyptissä, Marokossa tai Tunisiassa...krapulaa lukuunottamatta ilman minkäänlaisia seuraamuksia. Tai naisia, jotka ovat ottaneet aurinkoa pienissä bikineissä, tai peräti yläosattomissa. Ovatko mielestäsi nämä suomalaiset turistit(heitä mitenkään tässä syyllistämättä) käyttäytyneet maassa maan tavalla? Jos näissä maissa kaikkien ulkomaalaisten oletettaisiin käyttäytyvät kuten kantaväestö, he varmasti lopettaisivat mm. alkoholinmyynnin. Näin ei kuitenkaan muutamaa poikkeusta lukuunottamamatta Islamilaisissa maissa toimita.
Itse olen pannut merkille, että ainakin pääkaupunkiseudulla suurin osa muslimeista yrittää mm pukeutumisella sulautua suomalaiseen/eurooppalaiseen kulttuuriin:harva muslimies täällä käyttää valkoista pitkää kaapua, tai arabi-päähinettä, kuten he kotimaassaan käyttäisivät.Myös partansa ajelleita muslimimiehiä näkyy paljon, sekä länsimaalaisittain pukeutuneita naisia. Kai he sentään ruokavalionsa saavat päättää, vai täytyisikö heidän noudattaa tätä "maassa maan tavalla" niinkin pitkälle, että rupeavat syömään joulukinkkua ja vetämään kalsarikännejä perjantaisin? Minä en ainakaan muslimimaassa ole suostunut syömään lampaanpäätä, eikä onneksi ole tarvinnutkaan, he kun harvoin odottavat, että länsimaalaisen kuuluisi noudattaa tätä "maassa maan tavalla"-sääntöä."Lait tietyissä asioissa ovat toki tiukempia kuin meillä Suomessa, mutta laki ei kerro ihmisistä paljoakaan, jos juuri mitään. Vielä vähemmän sellaisissa maissa, missä demokratia ei toteudu.

Maiju Lahti

Itsellä on sellainen käsitys Suomessa asuvista muslimeista, että he tekevät todella paljon töitä esim. Oppiakseen suomen kielen -joka ei todellakaan ole mikään helppo juttu- , saadakseen työ - tai opiskelupaikan. Toisaalta ystäväpiiriini kuuluu paljon Suomessa asuvia eurooppalaisia (ruotsalaisia, ranskalaisia, amerikkalaisia, brittejä), ja valitettavasti heistä ei oikein voi sanoa samaa. Useimmat heistä eivät monen vuoden Suomessa asumisen jälkeenkään taida suomen kieltä kuin muutaman sanan, vaikka sen opiskelu täällä on ilmaista/lähes ilmaista.
Näiden omien havaintojen/kokemusten pohjalta, en oikein ymmärrä näitä keskusteluja, missä väitetään, että juuri muslimit eivät halua sopeutua/vaativat erityiskohtelua ym. Olisiko jollain joskus esittää jotain perusteluja /faktaa tälläisille väitteille. (Jotain luotettvampia lähteitä kukn MV-sivusto),ei vain omia mielipiteitä, jotka perustuvat tuntemattoman pelkoon tai johonkin muuhun täysin absraktiin asiaan. Tunnetteko te näin ajattelevat yhtään muslimia? Onko teillä muslimeja ystäväpiirissä?
Huomautan vielä -kun joku nyt kuitenkin näin ajattelee-että puolisoni ei ole muslimi, vaan valkoihoinen kantasuomalainen. Että en mistään henk.kohtaisesta syystä puolustele mitään tiettyä ihmisryhmää, tämä nyt on vain oma kokemukseni.Ihmiset tietysti kiinnittävät huomionsa eri asioihin:joku kiinnittää huomiota negatiivisiin asioihin, toinen positiivisiin.
Surullista vaan, että jonkin ihmisryhmän maine loataan perusteettomilla "huhuilla", propagandalla ja asioiden liioittelulla.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Mahdoitkohan Maiju nyt lukea koko alkutekstiä, koska minä en mielestäni mustamaalaa muslimeja, mutta meillä täällä Suomessa suomalaiset mustamaalaavat suomalaisia.

On ystäväpiirissä joo, enkä ole edes poistamassa.

Kauhea kiihko näköjään syttyi taas ja paikkansa pitänee että suomalaiset puolestaloukkaantujat ovat enemmän ongelma, kuin monet mamut. Kulttuurieroavaisuuksista on helpompi puhua maltillisen muslimin kanssa ja löytää jopa hauskojakin eroavaisuuksia, kuin suomalaisen puolestaloukkaantujan.

Eipä tarvitse sotkea minun blogiin MV-sivustoa, koska minä pyrin ajattelemaan itse.

Maiju Lahti

Hyvä, jos "ajattelet itse". Siinä tapauksessa sinun kannattaisi lomailla vaikka Arabi-Emiraateilla seuraavalla talvilomalla. Missä suomalainen Pertti-perusjätkäkin voi vaikka joka aamu hotellin aamiaisella syödä pekonia, vetää lärvit ja hillua puolialastomana uima-altaalla tai rannalla. Tämä on täysin maan kulttuurin vastaista, mutta silti hotellin tarjoilija palvelee punanenäistä ja vanhalle viinalle haisevaa Pertsaa hymyssä suin. Ymmärtää kulttuurierot kenties, vaikka Pertsa tuskin on matkalle lähtiessään uhrannut ajatustakaan paikallisen kulttuurin kunnioittamiselle tai ulkoministeriön suosituksille.
Poliisi saattaa pysäyttää yökerhosta hotellille matkalla olevan Pertsan, jonka käytös on vahvasta humalatilasta johtuen häiritsevää. Eurooppalainen passi onneksi pelastaa, ja Pertsa päästetään jatkamaan matkaa.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

No minun ei onneksi tarvitse etsiä paikkoja, joissa voisi "hillua" ja muutenkin annan mieluummin itsestäni ns. sivistynyttä kuvaa ja kunnioitan muiden maiden ihmisiä. Sen tiedän että läheskään kaikissa paikoissa ei ole viisasta jättää huomioimatta paikallista kulttuuria ja paikallisia arvoja ihan jo oman turvallisuuden tähden. Siis kun seuraavaksi jonnekin matkustan, en valitse paikkaa sen mukaan, voinko olla siellä suomalaisittain, vaan otan selvää, mikä on maan tapa ja nimenomaan suhtautumistapa, minkä mukaan pukeudun tarvittaessa säädyllisesti ja käyttäydyn kuten fiksua on.

Maiju Lahti

En kiihkoillut(tai ei ainakaan ollut tarkoitus). Mutta joskus lukiessa tuollaisia väitteitä tai olettamuksia, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa, hieman ottaa päähän. Niistä kun syntyy äkkiä sellaisia väärinkäsityksiä, mihin osa kansasta sokeasti uskoo/haluaa uskoa. Kuten sellaiset virheelliset olettamukset, että maahanmuuttajat saavat enemmän sosiaalietuuksia, ilmaisia vaatteita, autoja, polkupyöriä, valtio "paapoo" heitä, ja mitä milloinkin, ovat saaneet alkunsa usein juuri jostain blogi/mielipidekirjoituksesta.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Mistä saamme sille todellisuuspohjan, että maahanmuuttajat eivät saa enemmän sosiaalietuuksia? Mielenkiintoiseksi menee, kun nyt suomalaisilta monetkin tahot olisivat valmiita laittamaan sosiaaliturvan vastikkeelliseksi.

Maiju Lahti

En tarkoittanutkaan että sinä haluaisit "hillua", siksi valitsin esimerkiksi miespuolisen henkilön. Mutta kun nyt katsoo suomalaisturisteja, voi aika äkkiseltään todeta, että ei siellä ulkomailla maassa maan tavalla useinkaan käyttäydytä, oli sitten kyseessä islamilainen valtio tai ei. Onneksi nykyään hieman fiksummin kuin tuo mun esimerkki-Pertsa.
Ja ulkomailla asuvat suomalaiset haluavat usein hyvin tiukasti pitää kiinni omasta kulttuuristaan ja tavoistaan. Itsekin halusin ulkomailla asuessani, ja niin halusivat kaikki tuntemani suomalaiset.

Cenita Sajaniemi

Hyvä kirjoitus. Kauna ulkomaalaisia kohtaan on tietenkin noussut vähävaraisten suomalaisten keskuudessa heidän nähdessään, että vierestä viedään.
Tämä näkyy siten, että huonommassa asemassa olevat suomalaiset, jotka asuvat samoissa kaupunkien vuokrakasarmeissa kuin nämä ulkomailta tuodut, näkevät sen kaiken mikä ulkomaalaiselle annetaan - tuosta vaan.

Suomalaiselle monelle työttömyys on häpeä ja jos naapurissa asuu porukkaa, joilla ei ole aikomustakaan työllistyä - ainoastaan nauttia olostaan, niin kyllä se aiheuttaa pitemmän päälle eripuraa. Jutut mamujen saamista "erivapauksista"... suurista rahoista, valtavista asunnoista, autoista jne.... liikkuu nykyään nopeasti.

Sanottakoon, että alkuun ja vuosia asiaa (ulkomaalaisten hyysäämistä) ihmeteltiin suut silmät auki, kunnes jossain vaiheessa rupesi heräämään kateuden tapainen tunne juurikin siitä, että suomalaisuus... . oman maan kansalaisuus... ei merkinnyt yhtään mitään.
Espoon keskukseen rakennetut opiskelija-asunnot ANNETTIIN ulkomaalaisille.

Mieleen tulee Karin vanha piirros ... "Ulkomaalaiset ensin". Eli, eiköhän asia tulisi korjattua sillä, että myös ulkomaalaiset olisivat samassa jonossa sossuun kerjäämässä, kuin muutkin huono-osaiset suomalaiset.

Miten tilanne sitten muuttuisi ... ehkä rauhoittuisi,jos jokainen köyhä/työtön/mamu ... saisi kansalaispalkan. Näillä näkymin mamut menettävät, mutta suomalainen saisi nenänsä vesirajan yläpuolelle.
Tässä säästyisi valtavasti Suomen rahaa... toisaalta, sosiaalipuolen työntekijät joutuisivat työllistymään muualle, ehkä johonkin kehittävään työhön? Ehkä heistä kaikista tulisikin opettajia, sillä monen mamun kielitaito on nollassa. Sehän tarkoittaa, että eivät voi tietää tai ymmärtää tästä yhteiskunnasta yhtään mitään.
Tietenkin, edelleen ihmetyttää se, että Suomeen raahataan kielitaidottomia ja kouluja käymättömiä, todellakin ihan vieraan kulttuurin kansalaisia 6000 kilometrin takaa. Eihän tuossa ole mitään järkeä...

P.S. Myös minun mielestäni Immonen ei ole sanonut mitään sellaista, jota ei moni muu ole sanonut unelmoidessaan turvallisesta Suomesta.
Sanojen käyttäminen ei aiemmin ole ollut rikollista - ei edes silloin kun RKP on kirjoittanut (jo vuosikymmeniä) kieliSODASTA.

Maiju Lahti

Itse en ole törmännyt maahanmuuttajiin, jotka vapaaehtoisesti tai omasta halustaan olisivat sosiaaliturvan varassa. Heidän on tosin usein vaikeampi saada työtä, kuin kantasuomalaisen. Tiedän eräänkin ystäväpiiriini kuuluvan tummaihoisen naisen, joka lähetti n. 300 työhakemusta ennen kuin pääsi yhteenkään haastatteluun. Tämä oli vuonna 2007 ja pääkaupunkiseudulla, missä työllisyystilanne alalla (palveluala), josta hän etsi töitä oli hyvä.
Toisaalta, sellaisia suomalaisia, jotka ovat vuosia elelleet sosiaaliturvan varassa, ja joilla ei ole aikomustakaan edes hakea töitä, on lähipiirissäni aika monta.
Toimeentulotuki, asumistuki, opintotuki, työttömyysturva ym. Muut tuet, ovat määrältään samoja oli sitten kyseessä maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Joten on ihan tuulesta temmattu väite, että maahanmuuttaja saisi enemmän sosiaalietuuksia. Niinkuin on myös se, että heidän saamat etuudet olisivat keneltäkään pois, maahanmuutto kun tuottaa tällä hetkellä enemmän kuin sen kulut ovat.
Olen itsekin isänmaan rakas ja ehdottomasti sitä mieltä, että Suomi on paras paikka maailmassa asua ja elää. Sen ei mielestäni tarvitse kuitenkaan tarkoitttaa sitä, etteikö suvaittaisi tänne muuttavan ihmisiä , joille ei yhtä onnekkaita kortteja ole jaettu.
Itse näen suurempana ongelmana työtävieroksuvat kantasuomalaiset "downshiftaajat", joita 20-40 vuotiaissa tuntuu nykyään olevan hälyttävän paljon. Jos downshiftaa omilla säästöillään, se on tietysti jokaisen oma asia, mutta täällä se tapahtuu valtion kustannuksella.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

No tulihan se suomalaisviha ja luokittelu sieltä. Minä nyt vaan kysyisin, että onko nyt todellakin tsekattu, että nämä suomalaiset vieroksuvat töitä, vai onko kyseessä usein itsekin tapaamieni henkilöiden kaltaisia, jotka haluaisivat töitä, vaan kun ei haluta töihin. Moneenkin työpaikkaan on kymmeniä, kenties satoja hakijoita ja vain kun yksi valitaan. Moni nuori opiskelee ja jopa uskoo pääsevänsä töihin, mutta kas kummaa kun sitten vaaditaankin muutaman vuoden työkokemus. Kun ei tärppää, niin menee se koulutuskin vanhaksi ja tätä tapahtuu todellakin liian usein. Kannattaa perehtyä näihin asioihin ja tarkkaan, koska meillä on melkoinen nuorisotyöttömyys ja suurin osa nuorista haluaisi töihin, kuin myös vanhemmistakin.

Totta on sekin, että kaikki eivät hae aktiivisesti töitä, mutta saadakseen työmarkkinatuen, on oltava valmis vastaanottamaan töitä, mitä tosin ei juurikaan tarjotaMonet ovat lähettäneet hakemuksia aktiivisesti, kunnes tulee turhautuminen kun hakee ja hakee, vaan ei luonnistu, niin siinä syy, miksi se hakeminen hiipuu. Sitten ollaankin toisen todellisen ongelman edessä, eli lamaantumisen ja masentuneisuuden, mikä tulisi tässä yhteiskunnassa välttää. Paras estolääke olisi työpaikkojen riittävyys.

Olen minäkin tavannut maahanmuuttajataustaisia ja tiedän että ongelmia on työllistymisessä.

Mitä tulee sosiaalisiin etuuksiin, niin maahanmuuttajat saavat edut huomattavasti helpommin kuin kantasuomalaiset. Jos olisi yhtä vaikeaa, jäisivät ilman. Harkinnanvaraista toimeentulotukea suomalaisen on vaikea saada, mutta maahanmuuttajille myönnetään erinäisistä syistä, joista osa voi olla perusteltujakin, mutta kallista on ja kukapa maksaa....

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Heh. Oulussa haki yhtä Alepan-kassan paikkaa 700 ihmistä ja muistaakseni Itä-Suomessa poliisilaitoksen vahtimestarin paikkaa 139 ihmistä.
Uudessakaupungissa paikkoja haki autotehtaalta 2000 ihmistä.
Kyllä suomalaiset työtä hakee jos sillä elättää itsensä. Liian moni työpaikka nykyään on ns.nollatuntityöpaikka ja palkaton työharjoittelupaikka. :( :(

Maiju Lahti

Ja nämä "kouluja käymättömät ja kielitaidottomat mamut" - joiden "raahaamista tänne Cenita ei voi ymmärtää- tulevat tänne sodan keskeltä: Lapset on laitettu riviin katsomaan kuinka isä teloitetaan ym. Monelta on tapettu koko perhe. Nämä ihmiset tulevat sellaisten kauheuksien keskeltä, mistä emme me lintukodossa kasvaneet suomalaiset ymmärrä yhtään mitään. Missä on empatia ja auttamisenhalu?

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Niin, missä on empatia ja auttamisenhalu, kun nämä lapset tungetaan vastaanottokoteihin. Jos kyse on lapsista, niin eikö olisi oikein ja kohtuullista että hyväntahtoiset ihmiset ottaisivat heitä omiin koteihinsa? Vai olikohan tämä asia nyt niin että tänne tulee aivan liikaa kaikkein vahvempia sieltä sotien keskeltä ja ne heikoimmat jäävät sinne omien voimiensa varaan.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Kuinka moni tietää että mussoliini keksimä fasismi tarkoittaa vasemmistolais-sosialistisen valtion ja elinkeinoelämän yhteistyötä, joka kustannetaan veronmaksajien rahoilla virkamiehistön toimesta? Sellaistahan on esim. maahanmuuttotoiminta.

Kuinka moni tietää että natsi on lyhenne sanasta nationalistiset sionistit, jotka perustivat juutalaisvaltion Hitlerin johdolla, joka petti Saksan nationalistisosialistit eli natsot lähettämällä heidät kahden rintaman sotaan ja liittoutumalla kansan asemasta natsien kanssa, jotka rahoittivat Hitlerin sodankäynnin? Samoinhan esim. kansallinen kokoomus on liittoutunut natsien eli globalistien kanssa ylikansalliseksi kokoomukseksi.

Kuinka moni tietää että Hitler pakeni Amerikkaan kuten monet muutkin natsit, jotka jatvat yhä maailmanvalloituspolitiikkaansa käyttämällä hyväksi vanhaa ja toimivaa hajoita-ja-hallitse taktiikkaa eli maahanmuuttoa, jolla intiaanit ja alkuperäiskansat on tuhottu.

Kuinka moni tietää että se kaikki on mahdollista vain siksi että natseilla on rajattomat oikeudet painaa lisää dollareita saavuttaakseen edellä mainittuja tavoitteitaan?

Kuinka moni tietää että antisionistiset juutalaiset olivat ne joita Hitler ei suvainnut ja että juutalaisia ei voida siksi syyllistää sionistiagendasta?

Maiju Lahti

Olin markkinointialan yrityksessä töissä ennen yrittäjäksi ryhtymistä, ja siten minulla on aika paljon omakohtaista kokemusta ihmisistä, jotka tulevat työhaastatteluun jotta saavat allekirjoituksen työkkäriä varten. Ei ole aikomuskaan ottaa työpaikkaa vastaan/valmistautua haastatteluun ym. Jotkut sanoivat jopa ihan suoraan, etteivät olleet kiinnostuneet työpaikasta, mutta työkkäri on haastatteluun "pakottanut" ja tarvitsevat allekirjoituksen etteivät saisi karenssia. Ja nämä eivät olleet edes mitään yksittäistapauksia, vaan kyllä tälläisiä tuli vastaan ihan kymmeniä, jos ei jopa satoja tuona viiden vuoden aikana jolloin pääasiallinen toimenkuvani oli rekrytointi. Ainoatakaan maahanmuuttajaa ei tosin työhaastatteluun tästä syystä tullut. Kahdella ystävälläni on nykyisin rekrytointiyritys, ja he ovat törmänneet aivan samanlaiseen ilmiöön. Maahanmuuttjien kohdalla tosin sellaiseen, että he ovat todella kiitollisia saadessa työpaikan.
Lähipiiriini kuuluu 4kpl tälläisiä mainitsemiani työnvieroksujia. Valitettavasti.
Minä en vihaa ketään kansalaisuuden, ihonvärin tai uskonnon perusteella. En myöskään suomalaisia, että ei ole mistään "suomalaisvihasta"kysymys. Nostin vain esiin yhden ikävän ilmiön, joka on kulttuurissamma lisääntynyt. Työnvieroksuminen. En väittänyt, että kaikki työttömät tähän ryhmään kuuluisivat, tai edes suurin osa, mutta aivan liian monta kuuluu.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Jos markkinointialan yritys oli puhelinmyyntiä, niin en ihmettele, mutta korjaa jos arvelin markkinoinnin luonteen väärin.

Maiju Lahti

Monet pakolaiset ovat vuosia asuneet pakolaisleireillä ennen tänne tuloaan. Lapsena sinne joutuneet/tai päässeet. Voivat hyvinkin olla jo parikymppisiä siinä vaiheessa kun saavat turvapaikan Ja kyllä turvapaikat ensisijaisesti annetaan lapsiperheille ja vanhuksille esim. Heitä ei vaan ehkä katukuvassa samalla tavalla näy, kuin esim. Nuoria miehiä. Muslimikultturissa naiset ja vanhukset ovat yleensä kotona.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Tämä on jo vanha blogikirjoitus. Nyt ajanohtaisempi kuin kirjoitettaessa. Jospa tämä M Lahti on jo parantunut vinoutuneista näkemyksistään.

Toimituksen poiminnat