Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Suomi ei ole maanpäällinen paratiisi

 

Ihmisvirta jatkuu yhä ruuhkaksi asti, vaikka välillä oli jo pientä paniikkia, minne kaikki voidaan sijoittaa. Osa kansalaisia on osoittanut aktiivisesti mieltään ja monet ovat olleet sitä mieltä, että rajat kiinni. Toki on niitäkin, jotka uskovat olevansa hyväntekijöitä, kun haluavat tänne monien maiden terveimpiä ja hyväkuntoisempia yksilöitä, joiden iästä ja alkuperästä ei aina ole edes mitään varmaa tietoa. No, heillä on Unelma.

Kyllä tänne pohjoiseen Suomeen kannattaa paremman elämän toivossa tulla mistä maailman kolkasta tahansa, vaikka ei turvallisuus olisikaan niin kovin uhattuna, mutta kannattaisi ensin hankkia täältä se hyvä työpaikka ja opetella kieltä mahdollisimman hyvin.  Niin, sitten ehkä kannattaa kokeilla tuuria, kuinka täällä pärjää ja viihtyy lyhyen kesän ja kurjien talviolosuhteiden maassa. Pettymään ei kannata suurin toivein lähteä, mikäli ei ole ihan pakko, koska ei täällä ole mitään maanpäällistä taivasta, vaikka joskus on sellaisia virheellisiä uutisointeja maailmalle kantautunutkin.

Varmasti on kantautunut maailmalle sekin uutinen, kuinka paljon Suomeen tarvitaan maahanmuuttajia. Siis korostan sanaa, tarvitaan, joten se kuvastaa sitä, että kyseessä ei ole pelkkä lämminsydäminen hyväntahtoisuus, vaan joidenkin tahojen hyötynäkökohta.  Tutkija Pekka Myrskylä on sanonut lokakuussa 2015, että Suomi tarvitsee vuosittain noin 34 000 uutta maahanmuuttajaa seuraavien 10–15 vuoden ajan. Kuitenkin Suomessa on työttömiä työnhakijoita Työ- ja elinkeinoministeriön marraskuun 2015 työllisyyskatsauksen mukaan 342 100 työtöntä työnhakijaa. Näillä hakijoilla on kielitaito hallussa ja pääosiltaan juuret Suomessa, joten voisi olettaa, että heidät työllistettäisiin ensisijaisesti. Siis mihin heitä oikein tarvitaan, sitä huutavaa työvoimapulaa kun ei tule.

Suomessa ei ole varsinaista työvoimapulaa, mutta Suomessa on halpatyövoimapula, mihin päättäjämme tarvitsevat sellaisia ihmisiä, jotka uskovat siihen, että täällä pärjää pienellä palkalla, mutta kannattaa tutustua maan hintatasoon niin asumisen, kuin kaiken muunkin osalta. Voi siis huolellisesti miettiä, haluaako halpatyövoimaksi Suomeen. Ei täällä ilmaiseksi rahaa ikuisesti jaeta maahan tulijoille ja voi käydä niinkin, että seuraava hallitus ja eduskunta eivät olekaan niin kovin maahanmuuttomyönteisiä, mikäli kansa niin päättää.

Suomeen tulijoiden viimeaikainen suuri määrä oli bisneksen aikaa muutamille tahoille, koska mm. kiinteistöjä on tarvittu vastaanottokeskuksiksi ja raha on liikkunut. Tämän kaltaisilla bisneksilläkin on kuitenkin elinkaarensa, eikä uusia keskuksia todennäköisestikään enempää tarvita, joten sillä rintamalla voi mielenkiinto loppua. Seuraavana nyt onkin ongelmana varsinainen asuntotilanne ja todellisuudessa suomalaisiakin on asunnottomina, eli täällä on asuntopulaa etenkin niillä alueilla, minne maahanmuuttajatkin haluaisivat. Suomalaisetkin tekisivät töitä mielellään mm. pääkaupunkiseudulla, mikäli siellä olisi mahdollisuus kohtuuhintaiseen asumiseen.

Myös kulttuurien eroavaisuudet ovat ongelma. Suomessa ihmiset ovat tasa-arvoisia, miehet ja naiset. Siis nainen on yhtä arvokas kuin mieskin ja molemmilla sukupuolilla on samanlaiset oikeudet. Tämäkin kannattaa miettiä jo ennen tänne tulemista, koska jo nyt on tilastoissa nähtävissä, että naisten itsemääräämisoikeutta ja koskemattomuutta itsensä suhteen eivät kaikki tulijat ole ymmärtäneet kunnioittaa. Täällä ei kesäasusteissa kulkeva vähäpukeinen nainen viestitä sitä, että hänet voisi raiskata, vaikka se jossain muussa kulttuurissa niin tulkittaisiinkin.

Meillä suomalaisilla on oma kulttuurimme, omat tapamme ja suuri osa kansasta haluaa näin myös olevan. Monikulttuurisuus ei tarkoita sitä, että kantaväestö luopuu omista tavoistaan. Tässä maassa noudatetaan tämän maan tapoja ja lakeja, eikä tämän maan kulttuuri ole muuksi muutettavissa yhtään sen helpommin, kuin tänne tulevien lähtömaidenkaan kulttuurit.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Lähdettiihän muinoin Amerikkaankin paremman elämän toivossa sen kummemmin osaamatta kietä tai kulttuuria. Hyvin siinä kuitenkin kävi kun Yhdysvallat kasvoivat suurimmaksi talousmahdiksi nitisti fasismin, kommunismin, sosialismin, populismin ja ammattiyhdistykset. Ikävä kyllä alkuperäisväestö havisi olemattomiin kun elintila kävi ahtaiksi aitojen takia ja julkinen kuten maat eivät olleetkaan enään yhteistä, eivätkä jokamiehen oikeudet enään päteneetkään.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

En ole tähän päivään mennessä oppinut ihannoimaan Amerikkaa, enkä nyt ihan niinkään sanoisi että hyvin siinä kävi......

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen
Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Enpä siitä hyvyydestä tiedä. Usan oikeisto nujersi kaivoslakot hyvin verisesti.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Perttula

Se tapahtui vuonna 1914, yli 100 vuotta sitten. Olisiko sinulla jotakin tuoreempaa uutista, vaikka itänaapurin kansanmurhista ?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #5

http://www.the-philosopher.co.uk/whocares/popups/w...

Siinäpä Ilkalle on lista.

Venäjän federaatio on oppipoika verrattuna tämän maailmanpoliisin sikailuihn.

Toimituksen poiminnat