Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Kriittistä ajattelua suvaitsevaisuudesta ja rasismista

 

 

Rasisti… Suvakki…  ja oliko sitten vaihtoehtoja olla jotain muuta, siis yleisessä kielenkäytössä tällä janalla? Kyllä luulisi olevan, jos nyt yleensäkin ajatellaan ja nimenomaan omilla aivoilla. Taitaa vaan liian usein olla niin, että kun kerran pöyristellään, niin pöyristellään vaan äärilaidoissa, eikä sillä välillä havaita mitään merkittävää. Puolueetkin jaotellaan, joskin tahallisen mahtipontisesti, rasistisiin ja suvaitsevaisiin, vaikka lähes joka puolueessa taitaa olla itsenäisiäkin ajattelijoita, mutta eipä sentään liioitella, ei ehkä ihan kaikissa.

Järkevä ajattelu luulisi, tai siis pitäisi olla sallittua, eli kriittisyys nykyiseen tilanteeseen olisi todella tervetullutta, sen sijaan että kriittisesti ajattelevat leimataan rasisteiksi. Mielestäni sellaisen täytyy olla yltiöpäisen hullu, tai ajatusmaailmaltaan jokseenkin nyrjähtänyt, kuka ajattelee, että Suomeen voidaan ottaa maahantulijoita ilman mitään rajaa ja rajoitteita. Siinä ei tehdä palvelusta kenellekään, eikä se ole mitään solidaarisuutta, ennemminkin päinvastoin.

Niinpä niin, minä olen erittäin kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuva, mutta en mielestäni ole mikään rasisti. Aivan taatusti kaikki maahanmuuttajataustaiset ystäväni ovat aivan yhtä hyviä ystäviä, kuin ovat ikänsä Suomessa asuneet, enkä ole ennakkoluuloinen tutustuessani muualta tulleisiin ihmisiin. En vaan näe kenellekään hyödylliseksi sitä, että tänne on päästetty ja päästetään väkeä ilman mitään todellista ennakkosuunnitelmaa ja sitten käsitellään oikeuksia jäädä, mikä sekään ei ole ilmaista yhteiskunnalle, veronmaksajille ja jostain nekin menoerät ovat aina pois. Sitten osoitetaan tiettyjen tahojen toimesta mieltä niiden puolesta, jotka ovat saaneet virallisen kielteisen päätöksen. Eiköhän ne asiat ole jo kielteisen päätöksen tullessa käsitelty, onko syytä saada turvapaikka, vai ei.

Paljon ei virallisia papereita vaadita näiltä tulijoilta, mitkä tulevat jopa ilman papereita. Maahan on päästetty, eikä palauteta edes siihen maahan, mistä tai minkä kautta tänne on tultu. Käsittely kestää ja kalliiksi käy. Yhtä lailla käsittelykaava on pitkä sellaisilla tulijoilla, mitkä tulevat ilman pakolaisstatusta, vaikka olisi näyttöä, ettei ole aikomustakaan jäädä yhteiskunnan elätiksi, vaan huolehtia itse omista elinkustannuksistaan, eikä edes vaadittavia papereita tarvitsisi tehdä yhteiskunnan toimesta. Jotain siis mättää ja pahasti, vai hoidellaankohan näitä asioita jollain paperittomien säälimismeiningillä, vai onkohan kyseessä vain kaikessa yksinkertaisuudessaan melkoinen bisneksen pyöritys, jonka pelinappuloina on ihmiset. Jos siitä ei olisi kyse, tänne asettuvat pakolaiset olisivat jopa nopealla vilkaisulla melko erilaisen näköistä ja ikäistä porukkaa. Parempi olisi ottaa leireiltä kaikkein hädänalaisempia, mikäli haluttaisiin vaikuttaa siltä, mitä niin monet niin suuressa auttamisen halussaan puhuvat vastoin parempia perusteita.

Hölmöläisten hommia on sekin, kun jauhetaan iät ja ajat, halutaanko suurmoskeija, mikä ei todellakaan olisi mittasuhteiltaan mikään rukouspyhättö, vaan jotain kaikkea muuta. Ketä sekin nyt sitten palvelisi tämän mahdollisesti Bahrainin rahoittaman kompleksin pystyttäminen, kun itsestään selvää on, että se ei olisi mieleen edes kaikille muslimeille. Ovatko tässä asiassa jo suomalaiset päättäjät valinneet Islamilaisen suuntauksensa, vai miten muuten voi olla suurmoskeijan kannattajia siinäkin porukassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ideologia ja numerosokeus ovat vaarallinen yhdistelmä. Uskon talouskasvun olevan pysyvästi historiaa. Tästä lähtien pelaamme negatiivisen summavaikutuksen peliä (negative sum game), jossa voittaja automatisoi ja virtaviivaistaa ja erikoistuu paremmin kuin häviäjät, tuhoten heiltä esim. 6500 työpaikkaa ja saaden itse 1500 työpaikkaa (Uudenkaupungin autotehdas). Keskimäärin jokainen häviää ja työttömyys (piilotettukin sellainen) kasvaa. Maahanmuuton tukeminen on yksi ainoita yhteisiä toimenpiteitä oikeiston ja vasemmiston välillä. Kummallakin on omat ideologiset syynsä, ja molemmat lienevät omalla tavallaan väärässä.

Numerosokeus taas: Suomen historiaa 1950-2030 leimaa suuret ikäluokat. Yhteiskuntamme natisi ja paukkui vuotuisessa 2.5% kasvussaan aina sieltä, missä nuo ikäluokat olivat. Suomeen syntyi noin 260000 ylimääräistä lasta. Tämä havainnollistaa sietokykymme ylärajan pitkänä rajun kasvun kautena. Mutta jos reaalinen kasvu on lähes 0% (mahdollisesti pysyvästi), vastaanottokyky voi olla vain muutama sata ihmistä vuodessa. Tarvittaisiiin makroekonominen tutkimus omasta kapasiteetistamme. Nyt ajelemme sokeina eteenpäin ja mahdollisesti keräämme samanlaisen katastrofin aineksia kuin Hollanti ja Ruotsi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Laskelmia pitäisi tehdä myös sen vaihtoehdon kustanuksista, että pakolaiskriisi jätetään hoitamatta ja jokainen valtio omaksuu Unkarin linjan maahanmuutossa.
Ne kustannukset ovat tähtitieteelliset.

Toimituksen poiminnat