Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Kysytäänpä työnantajilta

 

Kun nyt on suunnitteilla käytäntö, että jokaisen työttömän täytyy hakea tiettyä määrää työpaikkoja ollakseen menettämättä korvauksiaan, niin olisikohan kohtuullista suorittaa jokin kysely työnantajille työvoiman tarpeesta ja hakijamääristä. Työpaikat voisi ryhmittää ammattialoiksi ja tiedustella, kuinka monta työhakemusta tulee tarjolla olevaa työpaikkaa kohtaan, mihin lisäkysymyksenä, kuinka paljon enemmän työnantajat niitä haluaisivat, että sopiva henkilö löytyy.

Voisipa siinä ohessa kysyä, millä koulutuksella, millä palkalla ja millä työkokemuksella palkkaaminen olisi mahdollista.

Onhan harvoja niitäkin työnantajia kuulunut olevan, mitkä eivät vaan työntekijää saa, vaikka ottaisivat ja pitäisi kyselyllä selvittää sekin, olisiko peiliin katsomisen paikka itse työpaikan tarjoajalla, jotain vikaa työvoiman hakumenettelyssä, vai mikä mättää.

Eniten nyt kuitenkin kiinnostaisi se, miten paljon hakemuksia tulee, jos työnantaja noudattaa säädöksiä ja työaika olisi jotain muuta kuin nollatuntisopimus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Työnantaja voi olla myös yksityinen henkilö, esimerkiksi palkatessaan jonkun tekemään kotitöitä.

Työnhakukursseilla opetetaan lähettämään avoimia hakemuksia kaikille potentiaalisille työnantajille, vaikkeivat nämä olisikaan julkistaneet mitään työpaikkaa haettavaksi.

Näin ollen kaikki työttömät voisivat lähettää avoimia työhakemuksia suoraan niille poliitikoille henkilökohtaisesti, jotka tätä hakurumbaa haluavat.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Tätä jo edellisessä kirjoituksessani yritin vihjaista... "Tässä taidetaan pian tarvita kansanliike ja tarkka mietintä, mihin kaikki työttömät osoittavat suurimman osan työhakemuksista, siis ne hakemukset, mitkä tehdään pakosta, joita ei nähdä mahdollisuutena työllistyä. Miksipä sitä mitään pk-yrityksiä väkinäisillä hakemuksilla kiusaamaan, eli niihin vaan ne hakemukset, mitkä voi itsekin nähdä mahdollisuuksina työllistyä."

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kun vallanpitäjät alkavat harjoittaa silkkaa kiusantekoa hallintoalamaisiaan kohtaan, on tavallisten tallaajien opeteltava pelaamaan samaa peliä. Kannattaa opiskella väkivallatonta vastarintaa. Tuo kommentissani #1 kuvailtu on yksi esimerkki sellaisesta.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Pakkotyönhaku ei tule käytännöksi ainakaan siinä muodossa, mitä ovat suunnitelleet, koska oletan että yrityksillä ei ole mielenkiintoa turhiin hakemuksiin. Saattavatpa hyvinkin pistää stopin viimeistään silloin, kun hakemuksia tulee enemmän kuin tarpeeksi, joten melkoisella varmuudella on odotettavissa uusia metkuja, joista jo pikapuoliin varmaan esiin putkahtaa ensimmäiset esitykset.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pakkotyönhaku

Työttömyyskorvauksen edellytys on, että sitä saava on työttömäksi ilmoittautunut työnhakija. Mistään pakosta ei ole kysymys. Voi ilmoittaa, ettei hae työtä ja näin luopua työttömyyskorvauksesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olen jo pitkään miettinyt perustavani yrityksen ainoastaan vinoilemaan tälle touhulle..heti hakisin 10 000 työntekijää,mutta en koskaan palkkaisi ketään vaan roikkuisin otsikoissa valittamassa päivästä toiseen korkeista palkoista ja liian suurista työttömyyskorvauksista sekä tietty laiskoista suomalaisista. Tämä huvi ei tulisi edes kovinkaan kalliiksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Saattaisi olla jopa tuottavaa. Kun saisit julkisuutta, voisit rahastaa sillä ja vaikka kirjoittaa bestsellerin kokemuksistasi.

Jos päätät jo etukäteen, että kirjan läpikattava fiilis on työläisten laiskuuden ja ahneuden kauhisteleminen, ja tekisit selkeän hahmotelman kirjasta, niin voisit hyvinkin saada rahoitusta jo kirjoitusvaiheessa.

Toimituksen poiminnat