Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Työttömyyskorvauksen leikkaus Lindströmin aikaansaannos

Luin Lindströmin blogia tänään ja täytyypä todeta, että kaukana on ministerin ajatuksen työttömän tilanteesta. Vielä kehuja vailla näytti olevan, mutta ei niitä työttömiltä tule saamaan, sitä on turha odottaa. Eipä tule saamaan ääniäkään seuraavissa vaaleissa työttömiltä, eikä vähänkään työttömyysuhan alla olevilta, näin uskon vakaasti.

Ei se oikein riitä, että on hirmuinen hinku saada työttömät mukaan työelämään silleen ministi, kuten nyt on vaatimukset, koska kyllä se työn todellinen tarve perustuu siihen, että sillä kohennettaisiin elintasoa, eikä tarvitsisi roikkua missään sosiaaliluukuilla siinä ohessa. Jos se työ olisi vaan niin kovin herkkua, niin kyllä Jarppa varmaankin ihan itse hakisi monta ”kivaa” pikkupätkätyötä ja lopettaisi huuhailemisen Arkadianmäellä.

Se nyt vaan on tosiasia, että mitkään temppuilut eivät ketään onnelliseksi tee, eikä niillä toimeentulo kohene, joten miksi täytyy lisätä ihmisten ahdistusta ja pahoinvointia, kun loppupeleissä se kuitenkin käy kalliimmaksi. Liikaa kun istuu samassa seurassa Vartiaisen kanssa, niin alkaa sitä taannoin työttömäksi jäänyt paperimieskin näköjään kitkemään rikkaruohoja varsin pakkoliikkeisesti ajattelematta yhtään sen pitemmälle.

Tiedoksi vaan Lindströmille, että iskee se burnout työttömäänkin, kun joutuu hakemaan olematonta, sinnittelemän rahahuolien kanssa ja vastaanottamaan erinäisten medioiden julkituomaa halveksuntaa. Siis eihän tässä todellisuudessa ole kyseessä mikään työllistymisen edistäminen, vaan raaka työttömyysturvan leikkaus.

Kelan tukiin oikeutetut EU-alueen ulkopuolelta pakolaisina tai muina ei-työperäisinä maahan tulleet ovat kasvaneet vuodesta 2004 vuoteen 2016 määrältään 125 334 henkilöllä. Kasvua on tapahtunut yli 2 000 prosenttia. Onhan se mahdollisuus ministerillä kokea onnistumisen iloja kotouttamisen rintamalla, kun siltä ryhmältä ei mistään rahoista oteta ”sakkomaksua” siitä, jos ei löydä olematonta työpaikkaa tietyin väliajoin. Tosin johan turvikset tovi sitten Kouvolassa vastaanottokeskuksessa osoittivat mieltä, kun eivät saa mielestään tarpeeksi rahaa, joten mitäköhän sekin kertoo tulevaisuudesta. Niille täytyy riittää rahaa ja säästettävä on vaikka tahtomattaan työttömänä olevien kantasuomalaisten korvauksia leikkaamalla.

Lindströmille terveisiä, että otappa selvää, kuinka vähällä rahalla työttömät joutuvat sinnittelemään, kuinka toimii verotus ja kuinka olemattomaksi jää taloudellinen hyöty näistä miniduuneista, joita ei tosin edes ole saatavilla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ex-Paperimiesduunari Lindströmiltä on unohtunut inhimillisyys ja empatia työttömiä tovereitaan kohtaan, kun pääsi ministeriauton takapenkille.

Työttömiähän on oikeasti noin 500000 Suomenmaassa, kun nollatunti,, osaaikaiset, tempputyöllistetyt ja vapaaehtoisesti työnhaun lopettaneet lasketaan joukkoon mukaan. :P :(

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Minusta taas tuntuu siltä, että Lindströmiä on vedetty ministeriön virkamiesten toimesta nenästä kun hänellä ei ole ollut eikä ole juridista osaamista lakien sisältöjen tulkinnassa. Näin miestä on viety kun pässiä narussa teurastettavaksi. Ja tuo oli varmasti niiden mielessä, jotka hänet ministeriksi nimittivät - niin ja vieläpä tuplaministeriksi.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Totta lienee tämäkin ja asemansa sokaisemana päässyt unohtumaan jopa itsenäinen ajattelu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Työttömyyskorvauksen leikkaus Lindströmin aikaansaannos

Ei ole. PS T.Soini ja Ps eduskuntaryhmä hyväksyi hallitusohjelman Kepu,kok kanssa hallitusneuvottelussa-15.
Tämä on jatkoa -15-16 tehtyihin leikkauksiin nyt-17.
Eikä yksi ministeri päätä mitään vaan eduskunnan enemmistö.
Kuten viina-lainkin limuviinoista.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Juu, ei anneta koko "kunniaa" Linströmille, onhan tuo kuunnellut tarkkaan Juhana Vartiaistakin.

Toimituksen poiminnat