Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Aktivoidaan Juhana työkokeiluun puhelinmyyjäksi

Mitä hyötyä on pätkätöistä, jos niistä ei koidu tekijälle mitään taloudellista hyötyä, vaan ainoastaan epävarmuutta? Mitä ovat työllistymistä edistävät palvelut, mihin työllistymistä edistävät toimenpiteet tulisi kohdistaa ja millä/miten todellisuudessa voitaisiin alentaa työttömyyttä? 

Me emme tarvitse yhtään lausuntoa Juhana Vartiaiselta, joka nähtävästi hoitaa nykyisin kansan kurjistamispolitiikan edistäjän virkaa. Hänellä kyseessä lienee ajattelumaailmansa perusteena joko suunnaton typeryys, tai todellinen inho suomalaisia työttömiä ja vähävaraisia kohtaan. Täytyy olla äärettömän tyhmä, jos olettaa, että työttömyys johtuu laiskuudesta, kun todellisuus on selkeästi ihan jotain muuta. Yhteiskunnan rakenteelliset ilmiöt ovat niin selkeästi nähtävissä, että vain älyllisesti vajaalta voi jäädä huomioimatta, miten teollisuus on siirtynyt Suomesta muualle ja ne työpaikat kadonneet tuotannollisilta aloilta, joilla aiemmin tehtiin töitä, ansaittiin elanto ja maksettiin veroja. Verotulot tuotannollisilta aloilta ovat hyödyksi, että on mahdollista tuottaa mm. hoito- ja hoivapalveluja, sekä maksaa sellaista palkkaa niidenkin alojen työntekijöille, että rahasta ei lähdettäisi muualle töihin, kun koulutuksesta on sentään maksettu, eikä tarvitsisi jättää vanhuksiakaan hoitamatta/huonolle hoidolle.

Mitään hyötyä ei ole aktiivimallista, mikä ei luo työpaikkoja, vaan ainoastaan pilkkoo olemassa olevia, kunnes kohta ei monikaan tule palkallaan toimeen, eikä ostovoimasta ole tietoakaan. Kela käsittelee perustoimeentulotukia, mutta se ei tule riittämään, vaan perusturvan hoitamiseen tarvitaan kiireesti avuksi kunnalliset perusturvan toimeentulotukikäsittelijät, mitkä nyt on minimiin vähennetty, joskin tarvitaan muutkin sosiaalityöntekijät, koska ongelmat lisääntyvät, mitä epävakaammaksi toimeentulo muuttuu. Aivan turhaa on väittää, että kenenkään elämänlaatu siitä paranisi, jos tekee lyhyitä työjaksoja, tai on joissakin aktivointitoimenpiteissä, mikäli taloudellinen ahdinko jatkuu entisellään, tai peräti hankaloituu. Työn perässä muuttamisen välttämättömyyskään ei ole perusteltua, mikäli työsuhteet ovat kestävyydeltään ja kannattavuudeltaan epävarmoja.

Sosiaalityöntekijöille riittää työsarkaa, mikäli ihmisten elämää hämmennetään pakkotoimin. Siinä onkin miettimistä, minkälaista palvelua hädänalaiset tarvitsisivat, kun selkeä syy pahoinvointiin on yhteiskunnan rakenteissa, eikä niissä ihmisissä, jotka eivät paineiden alla selviydy.

Juhana Vartiainen sanoo, että ympäri maata on tarjolla runsaasti esimerkiksi puhelinmyyntityötä ja erilaisia suorittavia töitä. No niinpä onkin, mutta jospa Juhana esimerkillisesti menisi kokeilemaan, mille ansiotasolle niissä hommissa jää. Turhautuminen on rankka asia, jos työ ei tuota toimeentuloa. Väittäisin niin, että jos esim. puhelinmyynti olisi vähänkin kannattavaa toimintaa, niitä työpaikkoja ei olisi jatkuvasti tarjolla. Melkoista järjenköyhyyttä vaatii se kuvitelma, että kenenkään elämänlaatu paranisi tekemällä työtä, millä ei itseään pysty elättämään. Näitä ns. työpaikkoja on vapaana oleviksi ilmoitetuissa työpaikoissa merkittävä määrä.

Miksi puhutaan jostain aktiivimallista ja kohdistetaan se työttömiin, koska kyllä suomalaiset ovat olleet aina melkoisen työtä pelkäämätön kansa ja tehnyt työnsä hyvin, siinä meillä on arvioitavaa. Kauan on huudettu sitä armotonta työvoimapulaa ja työvoimaksi on muka tarvittu jos minkäkinlaista kielitaitovajavaista porukkaa. Suomalaisilta on kylläkin vaadittu monessakin hommassa myös ns. toisen kotimaisen taitoja varsin sinnikkäästi, mikä on monesti jopa vaikeuttanut työllistymistä.

Aktivointitoimia nyt tarvittaisiin työllistäville tahoille ja erittäin aktiivinen muistutus etenkin hallituspuolueille siitä, miksi töitä yleensäkin halutaan tehdä. Kertakäsittelyllä voitaisiin lakkauttaa kansanedustajien kaikki mahdolliset sopeutumiseläkkeet ja sopeutumisrahat, koska olisihan heillä aina mahdollisuus päästä "niin kovin mielekkäisiin aktiivitoimenpiteisiin", tai vaikka puhelinmyyjiksi.

 – ”Hyvää iltaa, täällä Juhana… olipa ilo saada teidät juuri nyt henkilökohtaisesti kiinni… meillä olisi aivan loistava tarjous, mitä ette kertakaikkiaan voi jättää nyt käyttämättä ja mikä parasta, vielä sen lisäksi saatte lahjaksi….”  

 -  ” Haista …..”                                             

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Miten olisi käänteinen #aktiivimalli: jos TE-toimisto ei löydä hakijalle töitä, niin tuki kasvaisi kuukausittain? Tuli mieleen, kun nyt 120 hakemusta tehneenä 3kk viestinyt kuuroon työkkäriin, että otan vastaan minkä tahansa työn, mistä päin Suomea tahansa. Heti."

 https://mobile.twitter.com/Harri_Carlson/status/946707939255115776

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

J.V:n (ei Snellman) olemuksesta paistaa jo kauas, ettei hän ole tehnyt päivääkään fyysistä työtä sitten armeijan, minkä myös hänen julkinen CV:nsä osoittaa.

https://juhanavartiainen.fi/cv/

Vartiainen on teoreetikko, jolle voi löytää esikuvan yhden tuntemattoman sotilaan sitaatin herroista:

”Kuinkas kauan herrat luulee korpisoturin keikkuvan näillä annoksilla, sanoi Vanhala.”

”Luulee. Ei ne mitään luule, ne tietävät. Ne on laskeneet kalorit, taikka mitä perkeleitä ne on, jota siinä syömisessä pitäisi olla. Menes valittaan nälkääsi niin lyödään semmonen rätinki eteesi, jossa todistetaan, ettei sinulla voi olla nälkä. (Lahtinen.)

”Mää en tiär semmottist kaloreist yhtikäs. Mun sualen vaan sanova et niit on surkkia vähä.” (Hietanen.)

J.V on silkkaa diskurssia koko mies.

Pekka Iiskonmaki

''Aktivoidaan Juhana työkokeiluun puhelinmyyjäksi''

Eikös puhelinmyynti ole kielletty Suomessa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Vartiainen sössöttää niin pahasti, ettei varmasti pärjäisi puhelinmyyjänä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vähän ilkeästi sanottu.

Sosialidemokratiaa ei myyntitykki Juhana Vartiainen kuitenkaan onnistunut kenellekään myymään joten pari vuotta sitten hän vaihtoi kauppatavarakseen kokoomuslaisuuden.

Nyt tämäkin tuote uhkaa jäädä käsiin kun aktiiviset työttömät eivät suostu ostamaan Vartiaisen visioita.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Kuka niitä puhelinmyyntihommia jollekin vakavissaan suosittelee, voisi käydä itse kokeilemassa, minkälaista se homma on. Minä kävin 2015 loppupuolella nimenomaan kokeilemassa ja toteamassa, että ei ole minun juttu, kun en ole häikäilemätön myyntitykki, eli leiville ei löisi, eikä siihen hommaan edes opi, jos ei ole luontainen virtuoosi toistamaan yhtä ja samaa ihmisille,mitkä pääsääntöisesti ärsyyntyvät. Ei siis ihme, että niitä työpaikkoja on pilvin pimein aina tarjolla.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Lainaan tähän Riikka Söyringiä:

"28.12.2017 20:36
Katsoin TE-keskukseen ilmoitetut avoimet työpaikat. 16 563 kpl.
Rajaamalla hakua sanalla "kokopäivätyö" löytyi 207 työpaikkaa Suomessa."

Kuinka moni suomalainen voi esim. muuttaa paikkakuntaa, jos kyseessä ei ole kokopäivätyö?
Arvatkaa huviksenne kuinka monta noista työpaikoista on lääkäri, hammaslääkäri jne.
Työttömillä ei taida riittää kompetenssia, joten raippoja tulee!

Tein saman haun tänään "kokopäivätyö" sanalla ja 204 kpl kokoaikaista työpaikkaa löytyi Mollin sivuilta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vartainen on parhaasta päästä viisastelija. Yhteiskunta maksaa tuon ukon palkan ja päivät kuluu kavereiden kanssa höpötellessä joutavia, jos sitten hiukan ramasee, niin torkkupeiton alle voi turvallisesti nukahtaa.

Ai niin, kykypuolueesta, siitä Kansallisesta Kokoomuksesta, kuten Katainen ja Stubb sekä Orpo + maan johtava kummisetä aurinkoinen, Niinistö.

Ai niin, Vartiaisella ei ole riittävää osaamista asiakaspalvelutyöhön, joksi myös puhelinmyynti lasketaan.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Kansalaisaloitteessa nyt liki 80 000 allekirjoitusta, mutta se vie aikaa, ennen kuin asia tulee käsittelyyn. Toivottavasti allekirjoitukset vielä vähintään tuplaantuu.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Melkoinen hässäkkä on keväällä, kun ensimmäiset leikkaukset työttömyyskorvauksista on seurantajakson jälkeen ajankohtaisia. Kävi miten kävi, mutta tämä muistetaan, eikä ihme, että Kokoomuksen kannatus laskee, kun eipä kannata kenenkään työssä käyvän äänestää, kun ei voi tietää, vaikka jonain päivänä työttömyys olisi totisinta totta.

Siniset kun ovat "hallituksen pelastajana" nyt kokonaan unohtaneet,että heitäkin ovat äänestäneet työttömät ja duunarit, vaan ovatpa ihan itse loppunsa valinneet omaksi tiekseen,vaikka eipä taida edes kaikille heistä hillopurkkiakaan kainaloon jäädä, saati mitään hillotolppaa....

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kokoomus) HS:n mielipidesivulla, miten pitkään voi vaatia yhteiskunnalta normaalitasoista työttömyysetuutta olematta valmis muuttamaan. Mykkäsen mukaan asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, ettei Suomi yllä muiden pohjoismaiden työllisyystasoon, jos tukia ja palkkaamiskynnystä ei muuteta. Hänestä tarvitaan myös kannustustoimia ja uudistuksia, jotta työn vastaanottaminen helpottuisi työttömänä.

Minkä ihmeen takia Mykkänen ei esitä mitään ehdotuksia, miten työllistäviä tahoja aktivoitaisiin työllistämään? Työn vastaanottaminen ei olisi ollenkaan vaikeaa, jos perinteistä palkkatyötä olisi tarjolla.

Toimituksen poiminnat