Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Siniset aisankannattajat

Sinisten ja hallituksen liitto oli jo ennalta sovittu siltä varalta, että jos jäsenistön tahto Perussuomalaisten kokouksessa tapahtuu, ettei Soinin henki  kuolisi, eikä maan hallitus muuttuisi kansan tahdon mukaiseksi, eikä ainakaan kaatuisi. Niinpä syntyi liitto, jonka hedelmät ovat niin haitalliset, etteivät taida Sinisetkään enää kehdata oikein omaksi tuotoksekseen tunnustaa. Sellaisia ovat hedelmät, että eipä A-studion aktiivimallia käsittelevässä osuudessa Martin-Éric Racine saanut keskustelukumppaniksi työministeri Lindströmiä, eikä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilaa, koska he yksikertaisesti vain kaikessa typeryydessään hyväksyvät kaiken, mitä Kokoomus esittää. Molemmilla olisi ministeriytensä puolesta voinut olla ”saavutuksistaan” jotain sanottavaa, tai siis pikemminkin vastattavaa. Melkoisia aisankannattajia nämä koko Sinisten sakki.

Vetäähän se siniset totisiksi, kun Racinen aloittama kansalaisaloite sai hetkessä vaaditut 50 000 allekirjoitusta, mikä nyt on tuplaantunut ja nimiä kertyy edelleen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Kyllä Soinin suosion päivät ovat ohi, Sinisten päivät politiikassa laskettavissa ja kyseisen puolueen loppu lähellä, kuten hyvä onkin. Ehkä osa siirtyy jossain vaiheessa Kokoomukseen, kun arvot vaikuttavat olevan kovin samanlaiset, mutta ne siirtymät eivät Kokoomusta vahvista. Saattaapa olla niinkin, että näitä uuvatteja on vain käytetty hyväksi Keskustan ja Kokoomuksen hallituksen pönkittämisessä ja siinähän nämä onnistuivat. Melkoisen karhunpalveluksen nämä loikkarit vaan tekivät kansalle ja taisi ihan unohtua, että se on kansa, joka tulevaisuudessakin äänestää. Siniset menivät pelastamaan hallituksen, mutta minkälaisen hallituksen..........

 

No nythän työministeri Jari Lindström (sin.) vahvistaa, että hallitus aikoo antaa aktiivisesta työnhakupakosta lakiesityksen eduskunnalle tämän vuoden kuluessa, eli vielä ei kansan rankaiseminen todellisten työpaikkojen vähyydestä riittänyt. Loistava työkalu Kokoomukselle tämä sininen työministeri, koska epäilenpä, että ei moni muu olisi ottamassa niskoilleen noin surkean ja osaamattoman työministerin mainetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Lausuntokierrokselle lähti viime vuonna esitysluonnos, jonka mukaan työttömällä olisi jatkossa velvoite hakea vähintään 12 työpaikkaa kolmessa kuukaudessa eli yhtä työpaikkaa viikossa. Lisäksi työttömän pitäisi raportoida työnhaustaan kerran viikossa verkossa. Aktiivisen työnhaun laiminlyönnistä langetettaisiin työttömälle 60 päivän korvaukseton karenssi.

Nyt Lindström on siis vahvistanut, että hallitus aikoo antaa aktiivisesta työnhakupakosta lakiesityksen eduskunnalle tämän vuoden aikana. Siis kyseinen suunnitelma on ollut vaan lepäämässä ja ensin tuli aktiivimalli, mitä nyt noudatetaan, mikäli sen kumoaminen e onnistu.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tyoministeri-jari...

Mitään rakentavaa ja toteuttamiskelpoista ei ole tullut, eikä nähtävästi nykyisen hallituksen aikana tule. Sitä ei ole vaikeaa ymmärtää, että hallituksen luonnokset eivät toimi, eikä niitä voi verrata Tanskan malliin.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#2
Ei. En ole vahvistanut mitään muuta kuin suunnitellun aikataulun. Mahdollisen esityksen sisällöstä ei ole päätetty mitään. Annoin kommentin asiasta toimittajalle joka teki otsikon IHAN ITSE.

Mutta hei, http://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-aktiivisen-..., tuolla vastauksia kysymyksiin.

Aktiivimallista kävin tuntitolkulla keskustelua eduskunnassa. Vaikken ole esittelevä ministeri. Lisäksi olen koittanut kertoa sen taustoista parhaani mukaan. Olen pahoillani etten pysty enempää asiaa aukaisemaan.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Minä väitän, että keskusteluun aktiivimallista tulisi saada kattava näkemys työttömiltä siitä, minkälaisessa tilanteessa monikin joutuu elämään. Työttömät eivät ole yhtä massaa, eikä kaikilla ole samanlaiset lähtökohdat saada minkäänlaista työtä ja te menette vielä sanktioimaan sen, jos ei sitä työtä vaan saa, minkä vaikutus on se, että ei ole varaa enää edes olla aktiivinen työnhakija.

Olen vuosikausia kirjoittanut työttömyydestä jopa töissä ollessani ja joskus olen joistakin asioista ollut kanssasi jopa samaa mieltä, mutta nyt kipuraja on ylittynyt. Ei ihmisiltä voi viedä ihmisarvoa siitä syystä, että yhteiskunnan rakenteet ovat sellaiset, ettei kaikille sitä työpaikkaa vaan löydy. Ennemminkin nyt olisi aiheellista huolestua siitä, että ihmisillä olisi edes jotain osallisuuden tuntemuksia tässä yhteiskunnassa, mitä varten monet yhdistykset ovat pyrkineet sellaista tunnetta luomaan, mutta niin vaan olette laittaneet katon sillekin palkkatukien määrälle, mitä yhdistyksiin palkkatukia myönnetään, mikä tekee yhdistysten pyörittämisen vaikeaksi/mahdottomaksi.

Nyt jos vielä tulee ankarat sanktiot siitä, että jos ei joka viikko tee työhakemusta, niin kyllä se on etenkin ikääntyneemmille ja vajaakuntoisille vaatimus, mikä on vaikea/mahdoton täyttää. Täysin järjetöntä on tehdä hakemusta hakemuksen vuoksi, jos ei ole työpaikkoja, mitkä tuntuisivat realistisilta. Joka työpaikkaa hakee useita kymmeniä, jopa satoja hakijoita, eikä läheskään kaikki hakijat ole samalla lähtöviivalla. Melko masentavaa monelle nuoremmallekin, saati vaikeammassa työnhakuasemassa olevalle, kun liian usein joutuu pettymään, eikä sitä kestä kaikkien itsetunto ja mielenterveys.

Työ on lähestulkoon jokaiselle tärkeä, mutta työn perinteinen merkitys on hankkia toimeentulo, jotta voi olla ylpeä siitä, että elättää itsensä ja perheensä, mutta se todellakin tarkoittaa sitä, että työstä pitäisi saada asianmukainen ansio.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vallanhumalasta ei selviä koskaan,

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vallanhumalasta ei selviä koskaan.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

No ei varmaankaan, mutta saattaa siinäkin tulla pahoja krapulavaiheita jos vähänkin on empaattisia kykyjä ja inhimillisyyttä jäljellä, vaan kaikilla ei ole.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Mikä on virtuaaliministeri?

Se on sellaisen puolueen, jolla ei ole kannatusta, ministeri ja jonka julkista esiintymista hoitaa toisen hallituspuolueen ministeri.

On silti upeaa olla virtuaaliministeri.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"On silti upeaa olla virtuaaliministeri."

Etenkin jos palkka juoksee omalle tilille, ja juokseehan se; en toki motiiveihin viittaa, tai taidan viitatakin. Näppärästi pelailtu ei siinä mitään. Paras liike oman edun kannalta, vaan ei useinpien muiden.

Toimituksen poiminnat