Eriarvoinen irtisanomismenettely ei ole pienen yrityksen etu

 

Puhutaan pieniä työnantajia suosivasta lakiesityksestä, kun väkisin ajetaan eriarvoisia irtisanomismenettelyjä pienille ja suurille yrityksille. Nytkään irtisanominen ei ole ongelmallista etenkään koeaikana, eikä se vaikeaa ole myöhemminkään, jos on syy irtisanomiselle.

Käännetäänpä nyt tämänkin kolikon toinen puoli tarkasteluun ja yritetään nähdä, onko haitat suuremmat, kuin olematon hyöty. Työnhakijan näkökulmasta se on varmasti selvää, että enemmän ne työpaikat kiinnostaa, missä on parempi irtisanomissuoja.

Onko nyt niin, että ne pienet yritykset, jotka kannattavat tätä Sipilän hallituksen pakkomiellettä, eivät tiedä nykyisestä irtisanomislaista ja koeajasta? Tuotannollisista ja taloudellisistakin syistä voi lomauttaa, tai irtisanoa, joten ei siinäkään pitäisi olla ongelmaa.

Toki pieniin yrityksiin haluttaisiin hyviä ja ammattitaitoisia työntekijöitä, mutta kyllä työnhakijat valikoivat, haluavatko hyvät vai huonot työehdot ja etenkin kokeneemmat työnhakijat, joita ei tarvitsisi siinä määrin opettaa ja valvoa, kuin kokemattomampia. Se on ymmärrettävää, että aikaa ei riitä pienessä yrityksessä työn opettamiseen ja ohjaamiseen etenkään silloin, jos lisätyövoiman tarve on akuutti.

Olisi varmasti monia muita tapoja ja tarvettakin helpottaa pienten yritysten mahdollisuuksia palkata työntekijöitä, mikäli siihen löytyisi tahtoa ja yleensä kokonaisvaltaisempaa ajattelua.

lempan
Perussuomalaiset Lohja

Tavallinen tasamaan tallaaja ilman poliittisia meriittejä, tosin jäsenkorttia kannan periaatteesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu