Anne Lempinen Suomalaisten asialla

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 38 min 33 s sitten

Saksan katsastuslaitoksen valtava tilasto julki: Katso listat vähävikaisimmista autoista

59 min 28 s ago

Saksan katsastuslaitos TÜV on julkaissut vikatilastonsa. Aineisto perustuu 8,8 miljoonan auton katsastukseen heinäkuusta 2017 kesäkuuhun 2018.

Porsche on vanhaan tapaan vahvoilla, nyt 911-malli on vähävikaisin kaikissa ikäluokissa.

TÜV-raporttiin kootaan tarkastuskohdista 18 tärkeintä. Niitä ovat esimerkiksi auton alustan osat, jarrut, ohjaus, valot, pakokaasujärjestelmä, moottori ja vaihteisto.

Autoja Suomeen tuova yritys: ”Tällaista räjähdysmäistä kasvua ei ole nähty koskaan aiemmin”

1 tunti 16 min ago

Henkilöautoja tilauksesta Suomeen tuova ST Tuontipalvelu kertoo käytettyjen autojen tuonnin kovasta kasvusta Suomessa.

Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin

16.11.2018 23:34

Suomi koki toisen tappionsa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa Uruguayssa. Ghana voitti suomalaiset Montevideossa perjantaina 3-1.

Ghana siirtyi heti alussa 2-0 -johtoon Millot Pokuaan ja Mukarama Abdulain maaleilla. Suomi jätti oikealla laidalla ja maalin edessä sopivasti tilaa ja ghanalaiset rankaisivat keskityspalloista.

Suomi heräsi liian myöhään. Ghanan huonosti organisoitu puolustus jätti suomalaisille paljon tilaa ja paremmalla taktiikalla maalipaikkoja olisi voinut luoda paljon enemmän.

Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ”Aika simppeli lopputulos”

16.11.2018 22:06

HIFK koki jääkiekon Liigassa jo kuudennen perättäisen tappionsa hävittyään Lukolle Helsingissä 0-2. Myös Lukon kausi on sujunut vaatimattomasti, mutta nyt joukkue taisteli vahvan voiton.

HIFK:lla oli ottelussa tukku hyviä maalipaikkoja, mutta vastuuta pakoiltiin ja suoraviivaisuus tekopaikoissa puuttui.

”Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan”

16.11.2018 20:21

Suomen eläkejärjestelmä muuttuu merkittävästi seuraavien vuosikymmenien aikana, arvioi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk). Eläkejärjestelmän kantokyky on Saarikon mukaan parhaillaan syntyvän sukupolven isoja kysymyksiä.

Tänään julkaistu väestöennuste toi entistä jyrkempänä esiin Suomea koettelevan ”poikkeuksellisen kaksoishaasteen”, kuten peruspalveluista vastaava ministeri Saarikko kuvaa. Huoltosuhde on kovilla syntyvyyden laskiessa ja hoitoa tarvitsevien määrän kasvaessa.

Virossa puhkesi hallituskriisi GCM-sopimuksesta – Jo 7 EU-maata irtautunut siirtolaisuuspaperista

16.11.2018 18:34

Viro on ajautunut hallituskriisiin kansainvälisen GCM-siirtolaissopimuksen vuoksi. Hallituspuolue Pro Patria on torpannut maan liittymisen YK:n asiakirjaan, mikä tekee Virosta jo seitsemännen GCM:stä irtautuvan EU-maan.

Hallitus perääntyy: Poliisin ja verottajan haukkuma lakiuudistus haudataan

16.11.2018 16:20

Hallitus ei vie eduskuntaan lakiesitystä, joka olisi poistanut tilintarkastusvelvollisuuden mikroyrityksiltä. Perumisen takana on lausuntokierroksella saatu murskaava palaute.

Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi

16.11.2018 15:45

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) pitää Tilastokeskuksen tänään julkaisemaa väestöennustetta odotettuna mutta hyvin huolestuttavana. Väestöennuste kertoo Suomen väkiluvun kääntyvän näillä näkymin laskuun 2035.

”Kun huoltosuhde heikentyy ja lapsiluku vähenee, niin kyllä meillä on erittäin isot haasteet tulevaisuudessa pitää nykyinen hyvinvointi yllä”, Orpo sanoi medialle perjantaina.

Sdp:n Harakka: Sipilän hallitus ”antaa tietoisesti Carunan verovälttelyn jatkua”

16.11.2018 14:57

Oppositiopuolueiden sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa kritisoivat hallituksen korkovähennyslinjaa voimakkaasti.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Hallituksen edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä.

Osmo Soininvaara: Suomelle nopeasti uusi linja maahanmuuttoon, ”jonka säännöt voivat olla itsekkäitä”

16.11.2018 14:08

Yksi huomio Tilastokeskuksen tänään julkistetusta väestöennusteesta on se, miten se vaikuttaa maahanmuuttonäkökulmiin.

”Ennusteen mukaan nettomaahanmuutto ylläpitäisi väkiluvun kasvua vuoteen 2035 saakka, jolloin maamme väkiluku olisi 5,62 miljoonaa henkilöä. Tämän jälkeen väkiluku kääntyisi laskuun ja 2050-luvulla maamme väkiluku olisi ennusteen mukaan jo nykyistä pienempi”, Tilastokeskus kertoi tänään.

Rakennusliitto: ”Palkka 2,90 €/h – Tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys”

16.11.2018 11:47

Rakennusliitto kertoo julistaneensa saartoon yrityksen, joka maksoi työntekijöilleen vain 2,90 euron tuntipalkkaa.

”Nyt saavutettiin toistaiseksi voimassa oleva tämän vuosikymmen alipalkkaennätys”, liitto sanoo tiedotteessaan.

”BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss –niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 eruoa tunnilta”, Rakennusliitto kertoo.

Kaksi otteluvoittoa tarvitaan vielä – Huuhkajat ollut lähempänäkin

16.11.2018 11:30

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kesti paineet Ateenassa torstaina. Kreikka voitti 1-0, mutta maalin tappiokin riitti suomalaisille Kansojen Liigan lohkovoiton varmistamiseen.

Peliesitys ei ollut suomalaisilta kaikkein paras, mutta henkisellä puolella lähtökohtakin oli haastava. Ja vastustajan pelaajaluetteloa tarkastellessa Suomi pelasi paperilla parempaa joukkuetta vastaan.

Alma Median suurin omistaja vaihtui – ”Kauppa on Otavalle merkittävä investointi”

16.11.2018 11:29

Otava on tänään tehdyllä kaupalla lisännyt omistuksena Alma Mediasta noin 29 prosenttiin, ja Otavasta tuli Alma Median suurin omistaja.

”Kaupan myötä Alma Mediasta tulee Otavalle strateginen vähemmistösijoitus. Yhtiöllä on vahva asema suomalaisessa mediakentässä ja se on löytänyt uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Alma Media on lisäksi saavuttanut mielenkiintoisen aseman markkinapaikkaliiketoiminnoissa Suomessa ja rekrytointipalveluissa kansainvälisesti”, Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo Otavan tiedotteessa.

Juha Sipilän neuvonantaja lähtee alentamaan olutveroa – aloittaa Panimoliitossa

16.11.2018 11:22

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riikka Pakarisen. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta.

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Pakarinen on ollut kaksi viime vuotta pääministeri Juha Sipilän (kesk) EU-asioiden neuvonantajana.

Hän on ollut myös Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Näkökulma: Kantasuomalainen eläkeläinen voi pian jäädä ilman hoitajaa

16.11.2018 10:59

Oli suuri vitsailun aihe, kun sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kannusti suomalaisia ”synnytystalkoisiin” kesällä 2017. Sille nauroi puolueen omakin väki.

Rinne puhui oikeasta asiasta, mutta täysin pieleen mennein sanavalinnoin. Syntyvyys pienenee ja eläkeläisten osuus Suomessa kasvaa.

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman väestöennusteen mukaan Suomen väkiluvun oletetaan kääntyvän laskuun vuonna 2035 eli 17 vuoden kuluttua. Suomen väestön määräksi kirjattaisiin noihin aikoihin 5,62 miljoonaa.

Ekonomisti: Nyt petti Suomelta kaksi tukijalkaa – ”Kyyti on kylmää, kun ajatellaan kansantalouden kestävyyttä”

16.11.2018 10:50

Työmarkkinakeskusjärjestö STTK:n pääekonomisti Ralf Sund arvioi Tilastokeskuksen tuoretta väestöennustetta STTK:n blogissa.

”Kyyti on kylmää, kun ajatellaan kansantalouden kestävyyttä. Koville joutuu ennen muuta julkinen talous, jonka kontolla on kasvavan vanhusväestön hoivasta huolehtiminen. Painetta veroasteen nostolle on. Myös eläkejärjestelmän taloudellinen kestokyky edellyttää toimenpiteitä”, Sund kirjoittaa.

Keskustalaiset ministerit ja koko Suomen autoala ovat solmineet diilin – koko maan autokantaa ollaan nopeasti uudistamassa

16.11.2018 10:05

Suomen autoala on sopinut vastuuministereiden kanssa sopimuksen ilmastoteoista, ilmenee Anne Bernerin (kesk) johtaman liikenne- ja viestintäministeriön sekä Kimmo Tiilikaisen (kesk) johtaman ympäristöministeriön medialle toimittamasta kutsusta.

Kyse on uudenlaisesta vapaaehtoisesta ilmastosopimuksesta, niin sanotusta green dealista. Osapuolet ovat sitoutuneet tiettyihin toimiin, ”jotta autokantaa saataisiin nopeasti uudistettua vähäpäästöisemmäksi”, ministeriöt kertovat.

Hämmästys leviää – Grafiikka Suomen työikäisistä vetää sanattomaksi

16.11.2018 09:36

Tilastokeskuksen tänään perjantaina julkistettu väestöennuste on ekonomistien mukaan odotettuakin hurjempi. Ekonomistit ovat jakaneet tilannetta kuvaavia grafiikkakuvia sosiaalisessa mediassa. Näet grafiikat alempana jutussa.

”Väkiluku kääntyy laskuun jo 2035. Edellinen ennuste odotti kasvun jatkuvan ainakin vuoteen 2065”, kommentoi Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Timo Vesala.

Uusi pohjaluku Suomen syntyvyydestä – Vain yksi asia selittää tilannetta

16.11.2018 09:13

Tilastokeskuksen tuoreimman väestöennusteen mukaan Suomessa olisi vuonna 2030 alle 15-vuotiaita henkilöitä 760 000, mikäli syntyvyys pysyisi nykyisellä tasolla.

Viimeksi Suomessa on ollut alle 15-vuotiaita näin vähän 1870-luvun lopulla, jolloin maamme väkiluku oli alle kaksi miljoonaa henkilöä. Vielä 1970-luvulla maassamme oli miljoona alle 15-vuotiasta, Tilastokeskus kertoo juuri julkaistussa väestöennusteessaan.

Työttömien karu kohtelu paljastui raportista – ”Lääkärien vastauksista tuli esille väheksyvä asenne”

16.11.2018 07:59

Ministeriön raportin mukaan kymmenien tuhansien suomalaisten pitkäaikaistyöttömien pitäisi olla työkyvyttömyyseläkkeellä.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettamat selvityshenkilöt työ- ja elinkeinoministeriön johtaja Tuija Oivo ja lääketieteen tohtori Raija Kerätär luovuttivat torstaina osatyökykyisten työllistämistä koskevan raporttinsa terveysministeri Pirkko Mattilalle (sin) ja työministeri Jari Lindströmille (sin).

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset